Maverick Viñales, saludant des de la moto
Maverick Viñales ha marcat el millor registre (Reuters)
MotoGP

Viñales, el més ràpid al primer entrenament a l'Argentina mentre continua la polèmica sobre Márquez

Un GP sense el de Cervera, Pol Espargaró, Miguel Oliveira i Enea Bastianini, tots quatre lesionats

Xavier GuillénActualitzat

Torna el mundial de MotoGP després de la polèmica primera cursa de la temporada, en què van quedar fora de combat quatre pilots. El més perjudicat, Pol Espargaró, que va caure tot sol i es va estavellar contra els neumàtics de la tanca de protecció. Una tanca sense el preceptiu airfence, el matalàs d'aire que amorteix els cops, en una clara falta de seguretat del circuit portuguès. La controvèrsia va pujar molt, molt més amb la caiguda de Marc Márquez, que va picar amb Jorge Martín i l'heroi local, Miguel Oliveira.

I avui, mentre Maverick Viñales marcava el millor registre, seguit d'Aleix Espargaró, continua la mala maror al voltant de Márquez. A les crítiques molt dures inicials de Jorge Martín i Aleix Espargaró s'han afegit altres pilots i equips respecte al compliment de la sanció.

Diumenge de cursa el panel de comissaris de la FIM (la Federació Internacional de Motociclisme) el va castigar amb una doble "long lap" a complir en el Gran Premi de l'Argentina, on el de Cervera no competeix, ja que es va trencar un dit a la caiguda. Això va provocar moltes queixes d'altres escuderies i de pilots.

Dos dies després, els comissaris van rectificar i van exposar que la penalització s'havia de fer en el primer gran premi en què participi Márquez. Aquesta última publicació va indignar l'equip Honda HRC, que va apel·lar la decisió. Ara decidirà el tribunal d'apel·lació dels comissaris de la FIM, mentre que Honda ha anunciat que recorrerà a totes les instàncies que calgui perquè Marc Márquez no tingui cap penalització a Austin.

En pista, les Aprilia han dominat amb un sorprenent Takaaki Nakagami, amb Honda, a la quarta posició, just darrere de Jorge Martín, el millor de les Ducati. Àlex Márquez ha tornat a fer un bon entrenament, cinquè, seguit de Johann Zarco, Luca Marini, Franco Morbidelli, Marco Bezzecchi i Pecco Bagnaia, el campió del món.

Alex Rins, onzè, que ha tingut una caiguda sense conseqüències, completa la llista dels catalans. El novell Augusto Fernádez és tretzè a només 7 dècimes, mentre que Joan Mir ha tancat la taula de classificació

L'alemany Jonas Folger substituirà Pol Espargaró a Gas Gas, fins que el pilot català es recuperi de les lesions. Folger, de 29 anys, és un dels pilots provadors de KTM. Abans havia competit amb el mateix equip Tec3, però aleshores amb mecànica Yamaha. Un segon lloc a Sachsenring va ser el seu millor resultat en MotoGP.

Anar al contingut