Marc Márquez en el moment de l'accident amb Oliveira
Marc Márquez en el moment de l'accident amb Oliveira (Reuters)
MotoGP

Marc Márquez, sancionat per provocar un accident a Portimao

El pilot de Cervera ha perdut el control de la seva Honda en el tercer revolt de Portimao i ha impactat amb Jorge Martín i Miguel Oliveira

Redacció Esport3Actualitzat

El Mundial 2023 ha començat com va acabar el 2022, amb Pecco Bagnaia dominant. El pilot italià ja es va imposar en la cursa esprint de dissabte, i aquest diumenge ha dominat amb mà de ferro un Gran Premi de Portugal que ha anat més a menys i que ha estat condicionat per l'accident de Marc Márquez amb Oliveira.

Sortida trepidant, en què Miguel Oliveira s'ha situat en primer lloc. Marc Márquez ha estat a punt de caure, un presagi del que passaria en la segona volta. En l'intent d'avançar Jorge Martín, el cerverí ha acabat topant amb Oliveira i tots dos pilots han quedat fora de la cursa.

Márquez s'ha acostat al box d'Oliveira per demanar disculpes i ha estat esbroncat per l'afició local. El català també s'ha volgut disculpar amb el públic de Portimao.

En aquest context, Bagnaia s'ha situat líder i els perseguidors han escalat posicions. Maverick Viñales --que sortia setè-- s'ha situat segon, i Bezzechi, tercer. I Àlex Márquez --que sortia tretzè-- ha pujat fins al quart lloc, però ha estat avançat per Johan Zarco a l'últim revolt de la cursa i ha acabat cinquè.

Jorge Martín, que intentava remuntar després de topar amb Márquez, ha acabat caient quan faltaven 5 voltes per acabar el Gran Premi. Aleix Espargaró ha estat novè.


Sanció per al Gran Premi de l'Argentina

Després d'analitzar a fons l'accident, la direcció de cursa ha decidit sancionar Marc Márquez. El d'Honda haurà de fer una doble "long lap penalty" al Gran Premi de l'Argentina per ser massa agressiu.


Possible fractura de Márquez

Marc Márquez ha passat pel centre mèdic per fer-se proves i el Doctor Àngel Charte ha destacat que la primera radiografia ha mostrat una possible fractura en el primer metacarpià de la mà dreta. El de Cervera s'ha deixat veure amb una vena al braç dret, del qual s'ha operat fins a quatre vegades de l'húmer.

Pel que fa a l'estat de Miguel Oliveira, el mateix Doctor ha destacat que no s'ha trobat res anormal en les primeres proves. El pilot ha estat traslladat a l'hospital de Faro on se li realitzaran més proves, però, en principi, no tindria cap lesió important. 


Resultats del GP de Portugal

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
Anar al contingut