Devin Booker i Ricky Rubio han acabat amb els Timberwolves (Reuters)
Bàsquet

Victòries dels Phoenix Suns i dels Toronto Raptors

Partidàs de Ricky Rubio (16 punts i 14 assistències) en el triomf dels Suns davant els Timberwolves (125-109). Marc Gasol frega el doble doble (9 punts i 9 rebots) a Chicago (92-93)

Actualitzat

Els dos jugadors catalans en actiu a l'NBA han tingut partit en aquesta jornada i tots dos l'han resolt amb victòria. Els Phoenix Suns s'han imposat als Minnesota Timberwolves (125-109) amb una actuació destacada de Ricky Rubio, i els Toronto Raptors de Marc Gasol han tallat una ratxa de tres derrotes seguides imposant-se a domicili als Chicago Bulls (92-93).

Ricky Rubio és un dels jugadors més destacats de l'NBA pel que fa a assistències repartides per partit. Ara com ara, només LeBron James i Luka Doncic estan per sobre seu en aquest apartat. Ricky, però, va incrementant la seva mitjana partit rere partit. Davant els Minnesota Timberwolves n'ha repartit 14, a més d'anotar 16 punts en un partit molt complet. Tot i no ser gaire precís en tirs de camp (6 de 16), ha encertat els dos triples que ha intentat i ha capturat, a més, 4 rebots. Els seus companys Devin Booker (26 punts), Kelly Oubre Jr (24) i Dario Saric (20) també s'han mostrat prolífics de cara a cistella per contrarestar la bona actuació de Karl-Anthony Towns (33 punts i 15 rebots) pels Wolves.

Marc Gasol no ha arribat al doble doble però no li ha faltat gaire: el de Sant Boi ha contribuït al triomf dels Raptors a Chicago amb 9 punts, 9 rebots, 5 assistències i 4 taps. I el seu equip ha aturat una minicrisi de resultats que li ha fet perdre presència en la classificació de la Conferència Est, on ara és cinquè.

Especialment desafortunats han estat els Houston Rockets, que han perdut a l'últim segon, per un triplàs de Nemanja Bjeliça, un partit que ja creien que tenien guanyat contra els Sacramento Kings (118-119). Plovia sobre mullat pels Rockets, que hores abans havien rebut la comunicació per part de l'NBA que quedava desestimada la seva queixa per la cistella que no van concedir a James Harden en el partit davant els Spurs.

No és l'única cistella decisiva de la nit. Derrick Rose ha decidit el Pelicans Pistons (103-105) també a l'últim segon.

Resultats de la jornada:

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies, 102 - 110
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers, 110 - 88
Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves, 125 - 109
Utah Jazz - Oklahoma City Thunder,  90 - 104
Chicago Bulls - Toronto Raptors, 92 - 93
Houston Rockets - Sacramento Kings, 118 - 119
Milwaukee Bucks - Orlando Magic, 110 - 101
New Orleans Pelicans - Detroit Pistons, 103 - 105
Indiana Pacers - Los Angeles Clippers, 99 - 110
Anar al contingut