El ciclista s'entrenava amb un company en el moment del succés (Volta a Catalunya)
El ciclista s'entrenava amb un company en el moment del succés (Volta a Catalunya)
CICLISME

En llibertat amb càrrecs el conductor de l'atropellament intencionat a Valverde

El ciclista del Movistar ja ha sortit de l'hospital i té com a objectiu prendre part de l'edició d'enguany de la Vuelta

Redacció Esport3Actualitzat

El conductor que presumptament va atropellar intencionadament dissabte Alejandro Valverde ha estat posat en llibertat amb càrrecs després de declarar aquest dilluns davant la titular del jutjat d'Instrucció número 3 de Múrcia.

Encara que hi ha indicis de possible delicte contra la seguretat viària, lesions i d'abandonament del lloc del sinistre, el titular del jutjat no aprecia que concorrin els requisits que justificarien la presó provisional, com el risc de fuga, l'ocultació o destrucció de proves o evitar que torni a delinquir.

El ciclista del Movistar Team, que va ser atropellat dissabte al migdia mentre s'entrenava, ja es recupera al seu domicili de les lesions sofertes arran del succés. De fet, segons informa l'Agència EFE, Valverde estaria en disposició de participar en la Vuelta, que arrenca el pròxim 19 d'agost a Utrecht.

Als ciclistes els va envestir un vehicle que, posteriorment, va fugir del lloc dels fets. Hores després, el conductor es va entregar a la policia. El succés va passar a la carretera comarcal RM-560, entre els municipis d'Alcantarilla i Javalí Viejo, punt habitual d'entrenament del ciclista murcià.

Els ciclistes van haver de ser traslladats a un centre hospitalari on, després de diverses proves, es va veure que Valverde "no presenta fractures ni lesions de consideració". Tot i això, el de Las Lumbreras ha estat gairebé 24 hores en observació.

Valverde va publicar una imatge seva a l'hospital al seu compte d'Instagram i va agrair les mostres d'interès pel seu estat:

 

Un atropellament possiblement intencionat

Segons l'exciclista Pedro Delgado, el cotxe hauria passat a tota velocitat molt a prop dels ciclistes, per la qual cosa algú hauria increpat el conductor del vehicle i, sempre segons aquest testimoni, sembla que el conductor va aturar el cotxe, va fer marxa enrere i va envestir intencionadament els ciclistes. Valverde és el que en va sortir més malparat i la seva bicicleta va acabar trencada per la meitat:

 

 

Anar al contingut