Messi, en el partit d'anada de la Copa del Rei (Reuters)
Barça

Un València en hores baixes s'encomana a Mestalla per intentar eliminar el gran favorit a les semifinals, el FC Barcelona

El Barça es troba a només un pas de jugar la seva cinquena final consecutiva de la Copa del Rei. Els blaugranes juguen a les 21:30 h a Mestalla amb un avantatge d'un gol del partit d'anada

Actualitzat

El València s'encomanarà aquest vespre al suport de Mestalla per intentar remuntar contra el Barcelona l'1-0 advers de l'anada i buscar una final de Copa del Rei deu anys després, encara que per a això haurà de superar el gran dominador d'aquest torneig i líder de la Lliga.

Malgrat el mínim avantatge del partit d'anada, el conjunt d'Ernesto Valverde parteix com a favorit, no només per l'excelsa temporada que està signant, sinó perquè es troba a un pas de jugar la seva cinquena final consecutiva, després d'haver guanyat les tres últimes edicions del torneig.

A més, el València afronta el partit més important de la temporada en la seva pitjor ratxa de resultats, ja que suma entre Lliga i Copa cinc derrotes consecutives en els seus últims partits. A això, s'hi suma la dificultat que l'equip de Marcelino troba per mantenir la seva porteria a zero, un factor important després de ser incapaç de marcar en el partit d'anada a domicili.

El Barcelona finalment sembla que podrà comptar amb Gerard Piqué, que va acabar el derbi de la Lliga amb molèsties al genoll dret però que ha entrat en la convocatòria després d'entrenar-se aquesta tarda amb normalitat. La recuperació de Piqué és una bona notícia, ja que Thomas Vermaelen encara no ha rebut l'alta. Això no obstant, no es descarta que el colombià Yerry Mina, inèdit encara amb el Barça, rellevi d'inici el català a l'eix de la saga com a parella de Samuel Umtiti. Una altra de les opcions de Valverde és col·locar Sergio Buquets de central, una posició en la qual el pivot defensiu ja ha actuat alguna vegada.

L'equip català sap que el partit serà una cara o creu, ja que el rival, en una situació de mals resultats, és coneixedor que si supera l'eliminatòria deixarà aparcada la Copa i s'assegura una final per al 21 d'abril, a poques jornades d'acabar la Lliga, al Wanda Metropolitano de Madrid.

El Barcelona necessita jugar un partit molt complet i per a això disposarà de gairebé tota la seva artilleria, després de les rotacions que va dur a terme Valverde en Lliga al camp de l'Espanyol, en què van ser a la banqueta Messi, Alba i Sergi Roberto (tots ells van entrar a la segona part). Els tres seran titulars a Mestalla.

Un València en hores baixes

En atac, el València també ha perdut els últims partits l'eficàcia que el va caracteritzar durant la primera meitat de la temporada. Tot i això, el conjunt valencianista es confia a poder viure una nit màgica a Mestalla i sobreposar-se a tots aquests inconvenients per tornar a una final una dècada després d'aixecar el seu últim títol.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut