Xavi durant el darrer partit de la Champions.
Xavi durant el darrer partit de la Champions. (Foto: EFE)
Barça

Un any de Xavi a la banqueta: Europa, l'assignatura pendent

El tècnic egarenc ha complert un any com a màxim responsable de la banqueta del Barça

Xavi LemusActualitzat

Fa just un any Xavi Hernández seia per primer cop a la banqueta blaugrana com a entrenador. Era el dia de la seva presentació. Dotze dies després debutava en el derbi contra l'Espanyol, un duel que van guanyar per la mínima.

El tècnic egarenc agafava l'equip novè a la classificació i va ser capaç d'aconseguir situar-lo com a segon i classificar-lo per a la Lliga de Campions, amb exhibicions com la golejada per 0 a 4 al Bernabeu.

A Europa no va tenir la mateixa sort: van ser eliminats a la Champions per Benfica i Bayern, i a la Lliga Europa per l'Eintracht. A la Copa tampoc van poder superar l'eliminatòria contra l'Athletic Club.

"Plantillon" per començar la primera temporada sencera

A l'estiu l'àrea esportiva li van portar 6 reforços, alguns de destacats com els de Lewandowski i Koundé, per millorar el nivell de la plantilla.

Aquesta temporada el Barça competeix per la Lliga en un frec a frec aferrissat amb el Madrid. Malgrat la derrota al Bernabeu, els blaugranes no han perdut pistonada i han estat capaços de capgirar novament la situació fins a tornar a situar-se com a líders del campionat.

Evolució de la classificació de la Lliga les darreres 5 jornades
Evolució de la classificació de la Lliga les darreres 5 jornades

Quan li demanen a Xavi quin balanç fa del seu primer any diu:

"Faig un balanç positiu, perque tenim identitat, tenim un model de joc molt clar. Crec que l'equip està creixent i s'ha vist des del novembre passat fins ara. I amb això és amb el que em quedo i al final dictaran sentència els resultats, això està clar. Però vull pensar que anem pel bon camí".

Iguala els números de Guardiola

Els números de l'egarenc a la Lliga igualen amb els de Pep Guardiola en el primer any a la banqueta del Barça. Amb 28victòries, 6 empats i 5 derrotes per un total de 90 punts, el tècnic egarenc iguala Guardiola en l'inici a la banqueta blaugrana com a entrenador a Primera Divisió. (2008-2009.

La Champions va tornar a ser una competició maleïda i el conjunt de Xavi va ser superat pel Bayern i l'Inter. Essent eliminat de la màxima competició europea per segona vegada consecutiva.

Ara la Lliga Europa els dona una segona oportunitat. El primer obstacle serà eliminar el Manchester United al febrer.

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
Anar al contingut