Atletisme

Tyson Gay fa el doblet amb un triomf als 200 i 100 metres als Mundials d'Osaka

El nord-americà Tyson Gay ha aconseguit la victòria als 200 metres, i ha fet el doblet després de guanyar els 100 metres, als Mundials d'atletisme que se celebren a Osaka. Per la seva banda, l'equatorià nacionalitzat espanyol Jackson Quiñónez, que viu a Lleida, s'ha classificat per a la final dels 110 tanques. Als vuit-cents metres, Antonio Reina ha acabat quart, Manuel Olmedo, cinquè, i Eugenio Barrios, setè. Finalment, Jesús España s'ha classificat per a la final dels 5.000 metres.

Jackson Quiñónez s'ha classificat per a la final dels 110 tanques i, a més, ha fet rècord d'Espanya de la distància amb un temps de 13 segons 33 dècimes. Un cop ha sabut que disputaria la final, Quiñónez explicava que ha aconseguit fer realitat un dels somnis de la seva vida i que espera poder-hi fer un bon paper tot i que no està entre els favorits.

Tyson Gay, per la seva banda, ha guanyat la prova dels 200 llisos i ha aconseguit la segona medalla d'or en aquest mundial després que diumenge es va penjar al coll la dels 100 metres. La plata ha estat per al jamaicà Usain Bolt. Tyson Gay ha explicat que espera aconseguir un nou or en aquest mundial: el del relleu 4x100 metres.

I si Gay ha agafat el relleu dels seus compatriotes Maurice Greene i Justlin Gatlin amb un doblet a les proves de velocitat, també ha destacat Irving Saladino. L'atleta panameny és el nou campió del món de salt de llargada amb un salt de 8 metres 57 centímetres que ell mateix ha qualificat com d'un altre món.

De la jornada d'aquest divendres cal destacar-ne la final dels 400 llisos, la dels 110 tanques i també la prova femenina dels 20 quilòmetres marxa. Hi participaran les catalanes María Vasco i Beatriz Pascual.

Als 400 llisos el nord-americà Jeremy Wariner és el gran favorit i fins i tot podria intentar batre el rècord del món. I als 110 tanques, la prova en què competirà Jackson Quiñónez, el principal candidat a l'or és el xinès Xian Liu, el plusmarquista mundial i campió olímpic.