NBA

Torna l'NBA amb Golden State Warriors i Cleveland Cavaliers com a grans favorits per disputar la gran final

Aquesta matinada de dimarts a dimecres, començarà oficialment la temporada NBA, amb una opinió gairebé unànime entre aficionats, premsa i professionals de la lliga de quins seran els dos finalistes a final de curs

Daniel AlentoActualitzat

Aquest dimarts s'obre la temporada de l'NBA amb els primers partits de la Lliga Regular. Els jugadors dels Cleveland Cavaliers rebran els seus anells de campions a casa, abans del matx contra els Knicks de Nova York. Els subcampions obriran el curs a casa davant dels San Antonio Spurs de Pau Gasol. El tercer partit d'aquesta primera matinada de bàsquet NBA serà el que enfrontarà als Portland Trail Blazers i els Utah Jazz.

A hores d'ara, l'opinió majoritària és que la final de la Lliga la tornaran a jugar els mateixos dos equips que van disputar l'última. En l'enquesta de pretemporada entre els General Mànagers de totes les franquícies, el resultat va ser unànime en aquest sentit. En el què no van coincidir els executius va ser en el futur campió. L'opinió amb més seguidors és que Lebron James no guanyarà aquesta temporada el seu quart títol.

A l'Est, l'equip de Cleveland ha aconseguir mantenir el seu nucli dur que encapçalen Lebron James, Kyrie Irving i un Kevin Love que a les últimes finals no va destacar com s'esperava. Qui més s'ha resistit a la renovació ha estat l'escorta JR Smith, fent-se estimar fins aconseguir un bon preu pels seus serveis.

Els Chicago Bulls han renovat la seva línia exterior en l'era post Derrick Rose, que ha volat a Nova York juntament amb el pivot Joakim Noah, amb les arribades de Dwyane Wade i Rajon Rondo, els Celtics han millorat la seva pintura amb Al Horford i els Hawks ho han fet amb un Dwight Howard que busca recuperar el prestigi perdut a Los Angeles Lakers i els Houston Rockets. Cap d'aquest moviments, però, sembla fer perillar l'hegemonia dels actuals campions.

El gran fitxatge de l'estiu ha estat l'arribada de Kevin Durant als Golden State Warriors. Un moviment que reforça, i de quina manera, els subcampions que ara poden presentar un quintet titular amb el mateix Durant, Stephen Curry, Klay Thompson i Draymond Green, i a la vegada afebleix un dels seus grans rivals a l'Oest, els Oklahoma City Thunder on debutarà a l'NBA l'exblaugrana Àlex Abrines. A l'última final de la Conferència Oest els Thunder van tenir contra les cordes els subcampions. Amb l'aler a l'altre bàndol, tindran molt díficil repetir-ho.

Els Spurs, després de 19 temporades, s'hauran d'acostumar a viure sense Tim Duncan. Una absència que han intentat compensar amb l'arribada del gran del Gasol. Los Angeles Clippers, que mantenen la seva estructura bàsica, buscaran la millora fent jugar més obert l'ala pivot Blake Griffin. Els Dallas Mavericks han incorporat dos ex dels Warriors, Harrison Barnes i Andrew Bogut, i ja que fitxar una de les seves estrelles, Stephen Curry, és impossible, s'han reforçat amb el seu germà petit Seth.

Abrines i Pau Gasol són 2 dels 10 jugadors amb passaport espanyol que començaran aquesta temporada de la Lliga nord-americana. Tres d'ells són catalans: a més de Pau, el seu germà Marc, vaixell insígnia dels Memphis Grizzlies, i un Ricky Rubio que tornarà a escoltar rumors de traspàs als Timberwolves de Minnesota a poc que el rookie Kris Dunn comenci a tenir bones actuacions. Completen la desena hispana José Manuel Calderón (Lakers), Serge Ibaka (Orlando Magic), Nikola Mirotic (Chicago Bulls), Sergio Rodríguez (Filadèlfia 76ers), Willy Hernangómez (NY Knicks) i Juancho Hernangómez (Denver Nuggets).

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut