Ter Stegen ha evitat la derrota del Barça a Dortmund (Reuters)

Ter Stegen evita la derrota del Barça a Dortmund en l'estrena a la Champions (0-0)

El porter alemany del Barça ha estat clau amb les seves aturades i ha evitat la derrota al camp del Borussia Dortmund en el debut de la fase de grups de la Champions

Laura BruguésActualitzat

El Barça només ha pogut empatar a Dortmund en l'estrena a la Champions (0-0). Ter Stegen ha estat clau per evitar la derrota, sobretot quan ha aturat un penal a Reus a la segona part. Ansu Fati, titular, s'ha convertit en el jugador més jove del Barça que debuta a la Champions i Messi, que ha sortit a l'última mitja hora, ha jugat els primers minuts de la temporada.

Ansu Fati s'ha convertit en el debutant més jove a la Champions de la història del Barça, amb 16 anys i 351 dies. Ha estat l'escollit per acompanyar Suárez i Griezmann a l'onze titular del Barça. Messi ha començat d'inici a la banqueta.

Griezmann ha protagonitzat la primera aproximació del Barça, però qui ha tingut l'ocasió més clara del primer temps ha estat Reus amb un xut davant la porteria que ha salvat Ter Stegen. El Barça ha dominat al primer temps, però qui ha disposat de més ocasions ha estat el Borussia Dortmund. Cinc minuts abans del descans, Jordi Alba ha marxat del terreny de joc lesionat amb unes molèsties al bíceps femoral de la cama esquerra. L'ha substituït Sergio Roberto.

La segona part ha començat amb un xut de Suárez al lateral de la xarxa. Però al minut 55 penal de Semedo sobre Jadon Sancho. Reus ha llançat la pena màxima però ha vist com Ter Stegen l'acabava aturant després del refús. És el quart penal que atura el porter blaugrana a la Champions dels sis que li han llançat.

En l'últim mitja hora, el canvi esperat. Leo Messi ha jugat els primers minuts de la temporada, oblidada la lesió al soli. L'argentí ha substituït Ansu Fati. Però el Borussia Dortmund ha seguit insistint i ha disposat d'ocasions per marcar i endur-se la victòria. La més clara un xut al travesser de Brandt i després una nova intervenció de Ter Stegen davant Reus. Gràcies al porter alemany el Barça ha pogut mantenir l'empat a zero en un partit en què l'equip blaugrana ha patit més del compte, sobretot a la segona part.