Biles carrega contra Larry Nassar i tot un sistema que va permetre i perpetrar el seu abús (EFE)
Gimnàstica

Simone Biles culpa l'FBI de permetre que continuessin els abusos sexuals

Biles, de 24 anys i guanyadora de 19 títols mundials, ha estat molt crítica amb la forma en la qual la federació (USA Gimnastics) i el Comitè Olímpic i Paralímpic nord-americà van gestionar les denúncies d'abusos contra Nassar

Redacció Esport3Actualitzat

Simone Biles, McKayla Maroney, Aly Raisman i Maggie Nichols han declarat al Capitol Hill de Washington sobre la gestió de l'FBI de la investigació de Larry Nassar sobre abusos sexuals.

El seu hàbitat natural és el gimnàs, però avui aquestes 4 medallistes olímpiques han fet una exhibició de valor al Senat del seu país.
Hi han anat a explicar els abusos sexuals que van patir a mans de l'exmetge de la federació de gimnàstica Larry Nassar i, sobretot, a exposar com l'FBI va menystenir els seus testimonis i va encobrir múltiples errors en la investigació.

 

"No vull que cap altra jove atleta ni cap individu experimentin l'horror que he patit jo i centenars d'altres persones fins avui. Que quedi clar: culpo Larry Nassar i també culpo tot un sistema que va permetre i perpetrar el seu abús."

 

Simone Biles, McKayla Maroney, Aly Raisman i Maggie Nichols han declarat al Capitol Hill de Washington (EFE)

Simone Biles i la resta de gimnastes han recordat com l'FBI va rebre la primera denúncia el 2015 i no van fer res fins un any més tard, i que quan es va activar va ser per manipular i retocar declaracions de víctimes com elles. Mentrestant, Nassar va poder seguir abusant d'un centenar de noies fins que el van detenir i condemnar a cadena perpètua el 2018.

 

El director de l'FBI, que ha participat en la sessió, ha demanat disculpes i s'ha declarat horroritzat per l'actuació dels seus agents. Ha recordat que ja no treballen a la institució per bé que encara cap ha estat processat per haver mentit i encobert errors en la investigació, com reclamen les atletes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut