Larry Nassar, durant el judici que l'ha condemnat a 175 anys de presó (Reuters)
Gimnàstica

Larry Nassar, condemnat a 175 anys de presó per abusos sexuals a més de 150 gimnastes

L'exmetge de l'equip de gimnàstica dels Estats Units ha estat sentenciat per un tribunal de Michigan per abusos sexuals a esportistes menors d'edat

Actualitzat

Larry Nassar, exmetge de l'equip de gimnàstica dels Estats Units, ha estat condemnat a una pena entre 40 i 175 anys de presó pels abusos sexuals comesos a més de 150 gimnastes. En total, 156 dones van testificar en contra seu durant el judici que aquest dimecres ha quedat vist per a sentència.

"Acabo de signar la seva sentència de mort (...) No té el dret de tornar a caminar fora d'una presó", li ha dit la jutgessa Rosemarie Aquilina en un judici celebrat en un tribunal de l'estat de Michigan. L'exmetge Lawrence, "Larry", Nassar ha demanat disculpes per la "destrucció emocional" de les seves víctimes, durant un missatge davant la cort que ha emès la sentència del cas.

Nassar, de 54 anys, va estar durant gairebé tres dècades vinculat a l'equip de la Federació de Gimnàstica dels Estats Units, on va atendre com a metge les principals estrelles de l'equip, incloses diverses campiones mundials i olímpiques. Talents de la talla de Simone Biles, Aly Raisman, Alexis Moore, McKayla Maroney, Gaby Douglas, entre d'altres, van denunciar els abusos sexuals que van patir durant anys per part de Nassar.

El desembre de l'any passat, Nassar ja havia estat condemnat a 60 anys de presó per possessió de pornografia infantil. L'escàndol arran de la presó i les denúncies contra Nassar van motivar la renúncia de diversos directius de la Federació. La renúncia de diversos funcionaris es va fer inevitable després que l'estel·lar Raisman es va preguntar com va ser possible que Nassar hagués pogut abusar d'atletes durant dècades sense que la Federació fes res per evitar-ho.

Anar al contingut