Atletisme

Vuit ors i diversos rècords per als atletes catalans al Campionat d'Espanya d'atletisme

Maria Vicente, Pol Retamal, Jaël Bestué, Xènia Benach i Aleix Porras es pengen l'or en la jornada final, on Jordan Díaz polvoritza el rècord d'Espanya de triple salt

Redacció Esport3Actualitzat

Els Campionats d'Espanya d'atletisme, que es disputaven a Nerja, tenien en aquesta ocasió una rellevància especial per la imminent disputa del Mundial d'Eugene i de l'Europeu de Munic. L'atletisme català n'ha sortit molt reforçat. Si les primeres jornades van servir per comprovar la superioritat de Laura Redondo o Sara Gallego, rècords d'Espanya al llançament de martell i als 400 metres tanques respectivament, en la jornada final hi van destacar també alguns esportistes de casa nostra. 

Un d'ells va ser Pol Retamal, que va esmicolar la plusmarca catalana dels 200 metres, amb un registre de 20.28 i ha certificat la mínima per a l'Europeu de Munic. De fet, l'atleta del Barça s'ha quedat a només 4 centèsimes de la marca per participar al Mundial d'Eugene.

També va conquerir l'or amb rècord de Catalunya Jaël Bestué, en aquest cas als 100 metres llisos femenins. L'atleta del Barça va parar el crono en 11'19, una marca que suposa el rècord espanyol sub-23. 

Xènia Benach, imparable als 100 metres tanques (EFE)

I or i rècord de Catalunya també per a Xènia Benach, del València, en 100 metres tanques femenins. La vilafranquina va acreditar un temps de 13''03. En la final, amb nodrida presència catalana, va marcar fins i tot 12''94, però el fort vent en aquell moment invalida la marca a efectes de rècord. 

Aleix Porras va guanyar l'or als 400 metres tanques (EFE)

També en tanques, però en els 400 metres masculins, Aleix Porras (Barça) també es va penjar l'or i va batre el rècord català, amb una marca de 49''68. 

I molt prometedor el segon lloc de Berta Segura (Aldahra Lleida) als 400 metres llisos, darrere la burgalesa Eva Santidrián (Barça). Els 52''66 de Segura la posen al capdavant del rànquing europeu sub-20.  

Un cas especial va ser el de Maria Vicente, que tornava d'una lesió i va optar per no participar a la prova d'heptatló, la seva especialitat . Sí que ho va fer en triple salt i es va proclamar campiona d'Espanya de l'especialitat.  

Mentre, Adel Mechaal no va poder reeditar el títol dels 1.500 metres en ser quart, i es va penjar la plata en la prova dels 5.000 metres, que es va adjudicar Mohammed Katir.  

Jordan Díaz vola al triple salt

L'estrella de la jornada final del campionat va ser Jordan Díaz, jove atleta cubà que acaba d'obtenir la nacionalitat espanyola. L'atleta del Barça va polvoritzar el rècord d'Espanya de triple salt amb 17 metres i 87 centímetres, tot i que després va saltar 17.93, però amb massa vent a favor.

Jordan Díaz, rècord d'Espanya al triple salt (EFE)

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut