Laura Redondo, novament campiona d'Espanya de martell (RFEA / Miguelez Team)
Atletisme

Laura Redondo, campiona d'Espanya de martell per quarta vegada

La gavanenca fa un llançament de 69,38 metres i es queda sense la mínima per al Mundial de Eugene, als EUA, del juliol

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Era el que s'esperava. Laura Redondo s'ha proclamat a Nerja campiona d'Espanya de llançament de martell, per quarta vegada (2015, 2020, 2021, 2022), sense cap dificultat. En el seu primer llançament ha fet un registre de 69 metres i 38 centímetres, amb què n'ha tingut prou per guanyar el títol amb més de quatre metres d'avantatge sobre la segona classificada, Osarumen Odeh (63,86). Natalia Sánchez ha completat el podi (62,69). L'atleta de Torredembarra Berta Castells, 16 cops campiona d'Espanya, s'ha hagut de conformar amb el quart lloc (61,94).

Sense la mínima

L'èxit de Redondo no ha vingut acompanyat del seu gran objectiu, que no era altre que aconseguir la mínima per poder participar directament en el Campionat del Món de Eugene, als EUA, que es disputa al juliol. La mínima demanada és de 72,50 m. Avui n'ha quedat lluny.

Malgrat això, Laura Redondo, que té com a rècord d'Espanya 72 metres exactes, és gairebé segur que podrà participar al Mundial perquè és la 26a del rànquing mundial i hi tenen accés les 30 primeres.

Avui, a Nerja, pot ser que la superfície del cercle de llançament, molt rugós, no hagi facilitat les coses. De fet, no s'hi han aconseguit grans registres. Només Belén Bermejo, que ha acabat 6a (57,55), ha aconseguit batre la seva millor marca.

 

 

Millor marca de la temporada per a González

La marxadora mataronina Raquel González s'ha proclamat subcampiona d'Espanya dels 10 quilòmetres amb un registre de 45 minuts 3 segons i 76 centèsimes, que suposa la seva millor marca de la temporada. Només l'ha superada Laura García-Caro, que ha guanyat la cursa amb 43 minuts 16 segons i 76 centèsimes. Raquel González té el rècord d'Espanya (42.14.12) des del 2016.

 

Sortida dels 10 km marxa femenins (RFEA / Miguelez Team)

 

Anar al contingut