Bottas i Verstappen durant la cursa esprint (Reuters)
Fórmula 1

Valtteri Bottas bat Max Verstappen i Hamilton guanya 15 posicions

La cursa a l'esprint ha determinat l'ordre de sortida del Gran Premi de Sao Paulo de Fórmula 1

Francesc RosésActualitzat

Valtteri Bottas s'ha imposat a Max Verstappen en la cursa a l'esprint del Gran Premi de Sao Paulo de Fórmula 1, en què Lewis Hamilton ha pogut remuntar del vintè al cinquè lloc. Demà Bottas ocuparà la "pole" de la cursa principal, i Lewis Hamilton sortirà desè, donat que penalitzarà cinc posicions en l'engraellat per haver canviat un cop més el seu motor abans d'aquesta cursa.

Bottas, que portava pneumàtics tous, ha superat Verstappen en la sortida. El pilot holandès havia optat per sortir amb pneumàtics més durs que el finlandès, i ha tingut problemes per seguir el seu ritme al llarg de la cursa. S'ha hagut de conformar amb el segon lloc, però, tot i això, ha augmentat l'avantatge sobre Hamilton gràcies als dos punts que ha guanyat. Ara li porta 21 d'avantatge a l'actual campió del món.

Carlos Sainz, que com Bottas ha sortit amb pneumàtics tous, ha guanyat tres posicions en la primera volta i ha acabat tercer, tot i la pressió de Checo Pérez, que l'ha atacat de valent en les últimes voltes de la mini cursa.

El pilot de Ferrari ocuparà doncs el tercer lloc en l'engraellat de sortida del Gran Premi. Rere ell, Sergio Pérez i Lando Norris. El pilot de McLaren és l'últim que ha pogut superar en la seva remuntada Lewis Hamilton. Fernando Alonso, que ha hagut d'aixecar el peu en els primers viratges per no xocar amb els pilots d'Alfa Romeo, ha acabat la cursa en el dotzè lloc.

Polèmica abans de començar la cursa esprint

Hi ha hagut tensió abans de la carrera d'avui quan els comissaris han exclós Lewis Hamilton dels entrenaments de classificació de divendres. L'equip havia muntat un sistema DRS amb mesures que no corresponien a les que marca el reglament, que permetia que el Mercedes del pilot anglès anés més ràpid en les rectes. Max Verstappen, per la seva banda, ha estat penalitzat amb una multa de 50.000 euros, per haver tocat els alerons del seu Red Bull i del Mercedes de Hamilton, quan a l'acabament dels entrenaments de classificació va voler mesurar precisament les mesures que hi havia entre les peces dels seus alerons.

Anar al contingut