El president del Bayern de Munic, Karl-Heinz Rummenigge
Lliga de Campions

Rummenigge: "La UEFA estudia instaurar una final a quatre per a la Champions"

El director general del Bayern de Munic desvela un dels secrets més ben guardats per la UEFA, de cara al pròxim canvi de format de la competició

Sebas GuimActualitzat

La Covid-19 va forçar un canvi de format de la Champions, amb la disputa de les últimes eliminatòries en una seu única, a Lisboa. La idea, pensada per a un escenari de pandèmia excepcional, va agradar als dirigents de la Champions, que ara es plantegen instaurar el concepte en la pròxima reforma del torneig. Així ho ha reconegut el director general del Bayern de Munic, Karl-Heinz Rummenigge, que en els mitjans oficials del club bavarès ha explicat que la UEFA està considerant un nou model, amb les semifinals i la final en una mateixa ciutat:

"Convertiria el desenllaç de la competició en una gran setmana de futbol i s'aconseguiria una gran atracció semblant a la que genera la Superbowl."

L'actual format de la Lliga de Campions està signat pels pròxims tres anys i aquestes modificacions no entrarien en vigor fins a la temporada 24/25. Rummenigge també reconeix que la fase de grups també requereix una reforma, ja que "comença a fer-se una mica avorrida". En aquest sentit, els plans de la UEFA són més oberts i passen per l'ampliació del nombre d'equips, de 32 a 36, fet que permetria una fase inicial amb 6 grups formats per 6 equips.

La UEFA no para de donar-hi voltes. La pressió dels grans clubs europeus segueix augmentant. I l'amenaça de la creació d'una Superlliga europea és com una ombra que cada dia es fa més gran.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut