Aleksander Ceferin, president de la UEFA, en una imatge d'arxiu
Futbol

La UEFA recorda la seva oposició frontal a una Superlliga Europea

Josep Maria Bartomeu aixeca la llebre el dia del seu adeu i provoca la reacció dels grans organismes futbolístics

Actualitzat

El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, "ha deixat clar en diverses ocasions que la UEFA s'oposa fermament a una Superlliga", segons un comunicat que ha emès l'organisme europeu aquest dimecres, un dia després que Josep Maria Bartomeu desvelés, el dia que presentava la seva dimissió com a president del Barça, negociacions perquè el Barça formi part d'aquest projecte de competició.

Ceferin mostra la seva oposició frontal a un sistema de Lliga tancat o semitancat: "Els principis de solidaritat, ascens, descens i lligues obertes no són negociables. Això és el que fa funcionar el futbol europeu i el que fa que la Lliga de Campions sigui la millor competició esportiva del món".

La FIFA es desmarca del projecte

També el president de la FIFA, Gianni Infantino, ha reaccionat a l'anunci de Bartomeu: "Com a president de la FIFA, estic interessat en la Copa del Món de Clubs, no a la Superlliga", assenyala Infantino, i nega així que el màxim organisme estigui al darrere de l'organització d'una competició que posaria la seva organització en conflicte amb la mateixa UEFA.    

Anar al contingut