Copa Champions
La Champions tindrà novetats importants a partir del 2024
FUTBOL

La UEFA prepara canvis a la Champions a partir del 2024

Amb el nou format, la competició passaria de 32 equips a 36 i comptaria amb una primera fase formada per 6 grups de 6 equips

Redacció Esport3Actualitzat

La Champions League tindrà novetats importants a partir de la temporada 2024-25. La UEFA treballa en diferents propostes per fer més atractiva la competició i per afavorir millor els interessos dels clubs participants. Segons informa The Times, l'organisme futbolístic europeu prepara una reforma del campionat que passaria de 32 a 36 equips participants i la primera fase estaria formada per 6 grups de 6 equips cada un. Els dos primers de cada grup i els quatre millors tercers es classificarien per als vuitens de final. Aquesta seria l'opció preferida pels clubs. Una altra possibilitat que es contempla seria la creació d'una segona fase de grups.

Amb el nou format de la Champions, pendent d'aprovació, cada equip disputaria un mínim de 10 partits i els dos equips finalistes jugarien un total de 17 partits. Una altra novetat seria l'eliminació del sorteig de vuitens de final. Es faria una classificació on comptarien els punts i els gols de cada equip, per afavorir la competitivitat de tots ells fins a l'última jornada de la fase de grups. D'aquesta manera, el primer classificat s'enfrontaria al setzè, el segon al quinzè i així successivament. Un dels efectes col·laterals de la nova Champions seria la reducció dels equips de les lligues domèstiques. Les de 20 equips, com l'espanyola, es reduirien a 18.

El projecte del nou model de la Champions, segons el rotatiu britànic, comptaria amb el vistiplau de l'Associació de Clubs Europeus (ECA). Amb totes aquestes modificacions, la UEFA voldria reforçar la seva competició estrella de clubs en contraposició al projecte de Superlliga europea, que els principals clubs europeus estudien des de fa anys.

Anar al contingut