Mural pintat a Dhaka, Bangladesh Foto: Reuters
FUTBOL

Qui serà la gran estrella del Mundial?

La veterania de figures com Leo Messi i Cristiano Ronaldo, que jugaran la seva cinquena Copa del Món, contrasta amb la il·lusió de joves com Pedri, Ansu, Gavi o Balde amb la selecció espanyola

Lluís Cervelló TorresActualitzat

La 22a edició del Mundial de futbol reuneix, una vegada més, les principals estrelles d'aquest esport. Algunes, a més de mirar de brillar amb llum pròpia, optaran a aixecar el trofeu. Altres lideraran el seu equip en objectius més o menys modestos.

Leo Messi, última oportunitat

Leo Messi, a la seva arribada a Qatar (Reuters)

Leo Messi jugarà el seu cinquè Mundial. El 2006, a Alemanya, va debutar quan només tenia 18 anys. A Qatar, amb 35, intentarà aixecar l'únic trofeu que li falta. La vegada que ho va tenir més a prop va ser el 2014 a Brasil, on va perdre la final contra Alemanya (1-0). Messi és el gran referent d'una selecció amb altres noms destacats com Di María, Dybala o Lautaro Martínez.

Brasil, amb Neymar al capdavant

Neymar i Vinícius Jr., dues de les figures de Brasil (Reuters)

El Brasil, pentacampió, encapçala el palmarès de la competició. Neymar i Vinícius seran les principals referències en atac d'una "seleçao" que destaca, sobretot, pels jugadors atacants. Homes com el blaugrana Raphinha o el madridista Rodrygo intentaran ser protagonistes d'una davantera de luxe on també hi haurà Antony, Richarlison o Gabriel Jesús. A la defensa hi destaca la presència de dos autèntics veterans: Dani Alves, amb 39 anys i Thiago Silva, amb 38.

França, vigent campiona

Kylian Mbappé espera fer un gran Mundial amb França (Reuters)

La vigent campiona és França. Karim Benzema és l'últim Pilota d'Or però es perd el Mundial per lesió; la gran estrella de l'equip és Kylian Mbappé, que ja va marcar en la final de fa quatre anys contra Croàcia (4-2). Els blaugranes Jules Kounde i Ousmane Dembélé esperen tenir un paper destacat en l'equip que entrena Didier Deschamps.

Espanya, una incògnita

La selecció espanyola en un entrenament a Qatar (Reuters)

Altres, com Espanya, esperen que sigui la competició dels més joves. Luis Enrique ha completat el relleu generacional d'una selecció en què només Sergio Busquets continua dels que el 2010 van ser campions. Destaquen els més joves com Gavi (18), Balde (19)Pedri, Ansu Fati i Nico Williams (20).  La nòmina de jugadors catalans a l'equip la completen Jordi Alba, Eric Garcia, David Raya i Dani Olmo.

Altres aspirants

Un cop més, Alemanya estarà entre els candidats al títol. La columna vertebral de l'equip de Hansi Flick és la del Bayern de Munic, amb Manuel Neuer a la porteria. Joshua Kimmich marcant el ritme al mig del camp i Thomas Müller, vuitè màxim golejador en la història de la Copa del Món amb 10 dianes. Serà difícil que pugui atrapar el seu compatriota Miroslav Klose, que en va marcar 16. Té més a prop en aquesta classificació els 11 de Klinsmann, els 12 de Pelé, els 14 de Gerd Müller o els 15 de Ronaldo Nazario.

Anglaterra, campiona l'any 66, és l'eterna candidata. Però des que va guanyar a Wembley fa 56 anys no ha tornat a trepitjar una final. Fa quatre anys es va quedar a les semifinals. Harry Kane serà el líder de l'atac, al costat del talent de futbolistes molt més joves, com Phil Foden o Jude Bellingham.

Països Baixos, amb Louis Van Gaal a la banqueta, també és un etern candidat al títol. La selecció taronja ha perdut les tres finals que ha jugat (1974, 1978 i 2010). El blaugrana Frenkie De Jong està cridat a ser la brúixola i el compàs de l'equip neerlandès.

Bèlgica, que fa quatre anys a Rússia va acabar en tercera posició, vol tornar a lluitar pel títol. Dos noms sobresurten respecte a la resta a l'equip que entrena Robert Martínez. El porter Thibaut Courtois i el capità del Manchester City Kevin De Bruyne.

 

Algunes seleccions tenen un gran veterà al capdavant. És el cas de Polònia amb Robert Lewandowski (34), Croàcia amb Luka Modric (37), l'Uruguai amb Luis Suárez (35) o Gal·les amb Gareth Bale (33).

Un gran al·licient serà veure el paper de Cristiano Ronaldo. El portuguès no arriba en el millor moment al seu cinquè Mundial.

 

 

ARXIVAT A:
EsportsNeymarMessiMundial Qatar 2022
Anar al contingut