Sergej Milinkovic-Savic celebrant el gol contra el Camerun
Sergej Milinkovic-Savic celebrant el gol contra el Camerun (Reuters)
Futbol

Qui és Sergej Milinkovic-Savic, el català que ha fet història amb Sèrbia

El migcampista de la Lazio va néixer a Lleida fa 27 anys i a Qatar ha fet el seu primer gol en una Copa del Món

Àlex ÁvilaActualitzat

El Camerun i Sèrbia han ofert un autèntic espectacle en el partit més boig fins al moment del Mundial de Qatar 2022. Al temps afegit de la primera part, els serbis han capgirat el marcador amb dos gols consecutius. El segon ha estat obra del jugador d'origen català Sergej Milinkovic-Savic.


De Lleida a triomfar a Qatar

Sergej Milinkovic-Savic és fill de Nikola Milinkovic, que va ser jugador de la UE Lleida del 1993 al 1995. L'exfutbolista va ser tot un referent de l'equip lleidatà a la temporada que van disputar a Primera Divisió, quan va ser el màxim golejador amb sis gols.

Després de la bona actuació que va tenir a Primera, Milinkovic va fitxar per l'Almeria el 1995. Abans d'abandonar la ciutat de Lleida, però, va néixer el seu fill, Sergej Milinkovic-Savic.

Durant la seva infantesa, Sergej va estar lligat a la carrera esportiva del seu pare, que va arribar a jugar en vuit equips diferents. Una de les primeres experiències futbolístiques per al jove va ser al Grazer AK, d'Àustria. Poc després, però, es va unir al Fudbalski Klub Vojvodina serbi. Les seves grans actuacions a les categories inferiors li van facilitar el seu primer contracte amb el primer equip del club.

La temporada 2014/15 va passar pel futbol belga de la mà del Genk, però l'any següent va fitxar per la Lazio. A l'equip romà, on milita actualment, s'ha convertit en un migcampista de referència amb una gran vessant golejadora. Tant és així, que Milinkovic-Savic va superar Pavel Nedved el desembre del 2021 per convertir-se en el migcampista més golejador de la història de la Lazio.

Amb la selecció sèrbia, Sergej Milinkovic-Savic va aconseguir l'Europeu sub-19 i el Mundial sub-20 abans de fer el salt a l'absoluta. La seva primera gran competició va ser el Mundial de Rússia del 2018, quan va disputar tots els minuts de la fase de grups.

Llavors Sèrbia no es va classificar per als vuitens. Enguany, a Qatar, Milinkovic-Savic té una nova oportunitat en una Copa del Món on s'ha estrenat com a golejador.


Així ha estat el gol de Sergej Milinkovic-Savic

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut