L'Spar Girona celebrant el títol

Girona suma una nova Lliga Catalana davant la Seu (69-61)

El poder rebotador de Resingerova sota el cèrcol i l'encert de Ferrari en el llançament exterior -4 de 4 en triples- han estat dues de les claus de la victòria de l'equip d'Eric Surís

Josep CochActualitzat

L'Spar Girona ha tingut una sortida fulgurant amb un 7 a 0, que ha estat eixugat en un minut pel Cadí La Seu, que ha tornat l'equilibri al marcador. La presència de Reisingerova dona solidesa al joc interior de l'equip d'Eric Surís. Les gironines, vencedores de les tres darreres edicions, han tornat a posar-se al davant gràcies a la seva major capacitat rebotejadora i anticipació defensiva (13-7). L'encert en el llançament exterior ha retornat la igualtat en el lluminós (14-14) en un primer quart força equilibrat. El Girona l'ha acabat dominant amb tres punts de marge, 21-18.

El segon quart ha començat amb una gran defensa del Girona, que ha fet exhaurir el temps de possessió. Reisingerova ha anotat de dos per igualar la màxima diferència de les gironines (25-18). El Cadí, força encertat en el tir exterior, ha fet un parcial de 0 a 5 i s'ha posat a dos punts, fet que ha obligat Eric Surís a demanar temps mort (25-23) a falta de sis minuts per al final del quart. Reisingerova ha desaprofitat els dos tirs lliures després de la falta antiesportiva que li ha fet Dani Williams. Després de posar-se a dos punts, l'equip lleidatà ha estat imprecís i poc encertat, i Bernat Canut s'ha vist obligat a demanar temps mort. Molt poc encert en aquesta segon parcial, més de cinc minuts i el resultat és de 4 a 5, baixant molt el percentatge ofensiu. Dos tirs lliures han posat al davant el Cadí per segona vegada en el partit (25-26). Les de Bernat Canut han assolit la màxima diferència al darrer minut del quart, amb un triple de Mestres (27-31), 4 punts de marge. La sèrbia Vasic ha salvat els mobles amb un triple que deixava les gironines a un punt del Cadí, 30 a 31 al final d'aquest segon quart.

El Girona ha començat fort el tercer període i dos triples consecutius les han posat al davant (36-33). Reisingerova, no gaire encertada en atac, però si en el rebot, ha estat determinant en la reacció gironina. Bernat Canut s'ha vist obligat a demanar temps mort per aturar el bon monent de joc de les d'Eric Surís. Els rebots són determinants en aquesta fase del partit. Un cop tancada l'escletxa del rebot, el Cadí La Seu ha tornat a entrar en el partit i un bàsquet de Geldof ha tornat a posar al davant l'equip formatger, 40-41. La paraguaiana Ferrari ha tornat a retrobar-se amb l'encert i un triple seu i un bàsquet de dos d'Elonu posaven el Girona quatre punts amunt (45-41). Una intencionada i un dos més un errat han significat el màxim avantatge per al Girona, gràcies a l'encert de Labuckiene, 49-41, 8 punts. Una cistella de Donstauner sobre la botzina ha deixat el resultat del tercer quart 45-41.

El darrer quart ha començat amb el Girona manant en el marcador, però amb la final oberta. Un dos més un de Donstauder ha posat el Cadí a un punt (51 a 50). Resposta contundent del Girona amb un parcial de 5 a 0 (56-50) amb un triple de Ferrari. El parcial s'ha eixamplat fins al 7 a 0 (58-50) amb dos punts de Reisingerova. La pivot txeca ha estat determinant, anotant, capturant rebots i forçant personals sota la cistella de la Seu. Però amb 0 de 5 en tirs lliures, una assignatura que ha de millorar la jugadora de l'equip gironí. Dos tirs lliures de Vasic ampliven encara més el parcial, fins al 10 a 0 (60-50). La final comença a decantar-se del costat d'Eric Surís. L'encert de Ferrari en el triple -4 de 4- ha consolidat encara més l'avantatge gironí en el tram final del partit (64-53), 11 punts, màxima diferència a menys de tres minuts per al final del partit. Les lleidatanes han intentat arreglar una mica el resultat, però al final, triomf del Girona 69 a 61.