Bàsquet

Positiu a la Penya, en la setmana del retorn als entrenaments de cara a la represa de l'ACB

La majoria d'equips ACB tornen als entrenaments aquesta setmana; amb cautela i de manera individual, tot i que els clubs de territoris en fase 1 de desescalada podrien fer-ho en grups reduïts

Xevi Bardolet/Mireia VicenteActualitzat

L'Andorra, amb legislació pròpia del Principat, i el València, amb una ciutat esportiva de 9 pistes cobertes i facilitat de guardar distàncies, van ser els dos primers equips ACB a tornar a la feina, dilluns. L'Unicaja ho va fer divendres i la resta dels clubs classificats per a la fase final de 12 ho faran la setmana vinent.

Al Barça dilluns passaran testos Covid, per començar a entrenar els pròxims dies. A Badalona, tot i que entre els jugadors hi ha hagut un positiu, el Joventut començarà la setmana entrenant amb sessions individuals. La intenció, per a l'entrenador verd-i-negre, Carles Duran, és clara:

"Que el jugador torni a tenir aquesta sensació de jugador de bàsquet, poc més podem fer, no? un jugador amb una pilota i recuperar sensacions."


El reglament de retorn a l'activitat es basa en el protocol del Consell Superior d'Esports. L'ACB i l'Associació Espanyola de Preparadors Físics i Metges de Bàsquet n'han redactat de propis, però només de recomanació. Els equips que es troben en territoris de la fase 1 de desescalada, com els del País Basc, les Canàries o l'Aragó, podrien passar als entrenaments de grup tàctics. Però ningú vol córrer. Tampoc l'entrenador del Bilbao Basket, Àlex Mumbrú.

"Tornem amb un protocol supervisat per l'ACB, el Bilbao Basket i el govern regional, amb el qual serem molt estrictes. Intentarem portar la màxima normalitat possible, esperant que en algun moment puguem començar a entrenar tots junts. Ara ho farem de manera individual."

Deu ciutats han presentat candidatura per acollir la fase final de l'ACB, de dues setmanes de durada i que no podria acabar més tard del 10 de juliol. I una data clau, el 31 de maig, per decidir si es juga o es cancel·la definitivament la competició. Perquè com diu l'entrenador del Barça, Svetislav Pesic:

"El primer a la vida és la salut, després els diners i, al final, l'esport."

ARXIVAT A:
Penya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut