La temporada 2012-13 els jugadors de l'Atlèt¡c de Madrid van fer el passadís al campió, el Barça de Tito Vilanova
La temporada 2012-13 els jugadors de l'Atlètic de Madrid van fer el passadís al campió, el Barça de Tito Vilanova
futbol

L'Atlètic ho té decidit: no farà el passadís al Madrid

Els capricis del calendari han volgut que el primer compromís dels blancs després de conquistar la Lliga sigui el derbi madrileny al Wanda

Redacció Esport3Actualitzat

Fer o no fer el passadís als campions, aquesta és la qüestió. Torna una polèmica cíclica al futbol espanyol, que es repeteix sempre que un equip visita el camp d'algun etern rival amb la Lliga a la butxaca i encara calenta. Enguany, els capricis del calendari han volgut que el primer compromís del Reial Madrid després de conquistar la LaLiga sigui el derbi madrileny al Wanda. Els matalassers no volen sentir a parlar d'homenatges als veïns de la ciutat i han decidit que no faran el passadís al Reial Madrid, recent campió de LaLiga.

"No col·laborarem amb aquest intent d'escarni"

"Alguns volen convertir el que va néixer com un gest de reconeixement al campió en un peatge públic que han de pagar els seus rivals, impregnat a més amb aroma a humiliació" 

 

A l'Atlètic de Madrid recorden que el 2014 els blancs no els van fer el passadís després de la primera Lliga de Simeone, però els madridistes s'excusen argumentant que era la final de la Champions de Lisboa i que la UEFA no hi va posar facilitats. Una final que, al capdavall, acabaria significant la "décima" del Madrid.

Dos pesos pesants del vestidor del Cholo ja havien verbalitzat aquesta reticència. D'una banda, el porter Jan Oblak va assegurar que "com a capità sóc dels que no m'agrada ni donar ni rebre el passadís", mentre que el central José Giménez va ser més misteriós. Emparant-se en la massa social atlètica, les paraules de l'uruguaià van ser: "Felicitem el Madrid, però respectem la nostra afició".

Mentrestant, faccions d'aficionats ja havien amenaçat que, en cas de fer-se el passadís, no entrarien a l'estadi fins un cop començat el partit. 

El reglament no obliga a fer el passadís

No hi ha cap norma ni reglament que obligui a realitzar aquest gest d'esportivitat. La competició deixa la decisió als equips.

 

Anar al contingut