Bàsquet

Pau Gasol: "Els Estats Units han rebut un toc d'humilitat i l'estiu que ve seran molt perillosos"

El germà gran dels Gasol se sincera en una entrevista que toca molts aspectes: la seva vida esportiva, la personal i la gran feina que fa amb la seva fundació

Jordi RobirosaActualitzat

Pau Gasol és un personatge singular; exactament el mateix que el seu germà Marc. Enraonem a la seu de la Fundació Gasol, a Sant Boi de Llobregat, on tots els esforços estan centrats en lluitar contra l'obesitat infantil -que ja ha arribat amb força al nostre país- i per uns hàbits saludables a l'hora de menjar.

"L'obesitat infantil ja és una pandèmia al món; no és una qüestió que només afecti els Estats Units, com podíem pensar. Ja ens afecta a nosaltres plenament. Estem preocupats i volem canviar-ho."

Pau Gasol és un home emprenedor, un "cul inquiet", com em diu ell mateix, una persona molt centrada a deixar petjada. Però encara és un jugador de basquetbol en actiu i demanat per la seva lesió i el seu nou equip, els Portland Trail Blazers, on arribarà amb 39 anys.

"Estic treballant amb el peu lesionat, amb paciència. D'aquí a uns pocs dies volaré cap a Portland per treballar amb l'equip. I si, esclar, em fa il·lusió, encara em fa molta il·lusió. Jo ja soc un jugador veterà i el que jo vull és transmetre el meu coneixement als més joves. És important que els veterans ensenyem coses als nois que comencen ara."

Respecte els Jocs Olímpics, Gasol es mostra molt prudent. Si competeix a Tòquio seran els seus cinquens Jocs, una fita a l'abast de poquíssims esportistes. De fet, en serien sis si, de manera incomprensible, no l'haguessin descartat per anar a Sydney 2000, ja que ja en aquella data es veia que ens trobàvem davant d'un jugador excepcional, com Joan Carles Navarro.

Gasol, tot i això, no vol fer precisions:

"El meu objectiu és tenir una temporada sense lesions i tant de bo pugui estar disponible amb la selecció l'estiu que ve".

Sobre la desfeta dels Estats Units al Mundial. Tenint en compte que el seu bàsquet, des de fa dues dècades, és el de l'NBA i que coneix a fons molts integrant de l'equip, sobretot Popovich, el seu entrenador.

"Els Estats Units sempre són favorits, per la qual cosa el que els ha passat és un toc d'humilitat. Ara bé, jo crec que això pot ser positiu per a ells i penso que l'estiu que ve seran molt més perillosos. I també vull felicitar França; crec que van fer un gran plantejament i van jugar un gran partit."

El Gasol dels vint anys era un noi ple d'il·lusions que havíem vist al món de l'NBA mitjançant els programes de TV3 "Basquetmania" i "NBA Total". El Gasol dels gairebé quaranta anys és una persona assenyada amb una visió de futur molt clara.

"Vull fer moltes coses; per exemple, amb la fundació. I seguiré intentant ser una figura important dins de l'esport, per transmetre el meu coneixement i la meva passió per l'esport."

El 2019 ha estat un any de lesions, però també un any de felicitat personal. Pau Gasol s'ha casat amb Catherine McDowell.

"Jo estava molt focalitzat en la meva carrera. Crec que ara he trobat la persona adequada, cosa que no és fàcil tenint en compte el meu ritme de vida. És una gran dona que comparteix els meus valors i soc feliç. És un projecte que em fa molta il·lusió."

Acabo l'entrevista dient-li la veritat, que sempre és un plaer parlar amb ell. I és que amb 39 anys, Pau Gasol és un jugador que encara pot dir moltes coses a la pista i fora d'ella.

ARXIVAT A:
Pau Gasol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut