Òscar Grau, exdirector general del FC Barcelona, en una imatge d'arxiu (@FCBarcelona_cat)
Barça

Òscar Grau recorre a la justícia per les filtracions dels contractes de Messi i Piqué amb el Barça

L'exdirector general del club blaugrana al·lega una violació del dret a la intimitat per frenar més filtracions per part del diari El Mundo

Redacció Esport3Actualitzat

Les recents filtracions del diari El Mundo sobre les peticions de Leo Messi per renovar amb el Barça i sobre la situació contractual de Gerard Piqué han provocat una reacció. Òscar Grau, director general del club blaugrana del 2016 al 2021, ha recorregut a la justícia per requerir al diari madrileny que deixi de publicar qualsevol informació que tingui el seu origen en el material confiscat en la causa coneguda com a Barçagate, que encara està en curs.

D'acord amb el requeriment judicial presentat per Grau, tota la informació que es desprengui de la confiscació dels ordinadors a les oficines del FC Barcelona pel cas Barçagate hauria de ser considerada com a secret de sumari, encara que el material hagi estat descartat per a la causa investigada. La petició interpreta que la filtració té un origen il·lícit i constituiria un delicte de revelació de secrets.

L'escrit presentat per Grau al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona entén que la filtració només podria provenir de membres dels Mossos d'Esquadra encarregats de la investigació o d'algun membre del jutjat responsable de la custòdia de la informació.

No es descarta que l'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu o Román Gómez-Ponti --aleshores cap dels serveis jurídics del club--, que també van veure com els seus ordinadors eren requisats pels Mossos d'Esquadra en el marc de l'operació Barçagate, es puguin adherir a aquesta acció judicial.

Anar al contingut