Leo Messi durant la desfeta del Barça contra el Bayern a Lisboa, el 14 d'agost de 2020 (EFE)
Leo Messi durant la desfeta del Barça contra el Bayern a Lisboa, el 14 d'agost de 2020 (EFE)
barça

Les condicions que hauria exigit Messi per renovar amb el Barça l'any 2020

El diari El Mundo publica un article que desgrana peticions com recuperar les retallades per la covid, llotges VIP o renovar el seu assistent de confiança

Redacció Esport3Actualitzat

Leo Messi fa més d'un any que és a París, però la trajectòria de l'astre argentí al FC Barcelona, on va arribar l'any 2000 sent infantil, segueix i seguirà fent vessar rius de tinta. Aquest dimarts El Mundo ha publicat un article revelant les exigències Leo Messi hauria posat sobre la taula de l'aleshores president Josep Maria Bartomeu per allargar el seu contracte l'any 2020.

Segons el diari, algunes d'aquestes condicions per renovar per tres anys més serien una llotja privada al Camp Nou per a la seva família i la de Luis Suárez, recuperar les retallades de la covid amb un interès del 3%, un avió privat per volar a l'Argentina per Nadal, un bonus de 10 milions d'euros només per signar, renovar el seu assistent de confiança, Pepe Costa, o rebaixar la seva clàusula de rescissió en uns simbòlics 10.000 euros.

En aquell moment, el campió de quatre Champions estava percebent al voltant de 75 milions d'euros nets anuals, com estipulava el contracte de xifres faraòniques signat el 2017, amb vigència fins al 2021 i que avui sabem que va ser l'últim de Messi com a blaugrana. En el marc de l'especial que ha llançat el Mundo, també es desvelen tots els contractes de Messi amb el Barça, partint d'una primera "beca" de 5.409 euros per temporada.

El boig estiu del 2020

El context sempre és important però, en aquest cas, és indispensable: la negociació es produeix l'estiu del 2-8, el primer en pandèmia. El mateix del burofax d'un Messi que demana marxar i no es presenta als entrenaments de pretemporada. I el mateix en què el de Rosario recondueix la situació per estalviar-se un conflicte judicial amb el club.

El Mundo assegura haver tingut accés a la cadena de mails entre el pare i representant del crac, Jorge Messi, els seus advocats i l'expresident Bartomeu, i que formen part de la investigació judicial del Barçagate. Uns correus que, segons el rotatiu, també contenen informacions relatives a altres jugadors com Neymar i Piqué, i que asseguren que veuran la llum en el futur.

Messi i Bartomeu s'abracen després de la consecució d'un títol blaugrana
Messi i Bartomeu, abraçats després de la consecució d'un títol blaugrana, en una imatge d'arxiu
ARXIVAT A:
Messi
Anar al contingut