Gerard Piqué, en un partit de la temporada 22-23
Gerard Piqué, en un partit de la temporada 22-23
barça

Noves filtracions en clau blaugrana: les faraòniques xifres del contracte de Piqué

142 milions compromesos en 5 anys haurien convertit el barceloní en el central més ben pagat del món, segons nous documents que publica El Mundo

Redacció Esport3Actualitzat

L'endemà de desvelar les condicions que Leo Messi hauria exigit el 2020 per renovar amb el FC Barcelona, el diari El Mundo ha tornat a publicar un nou capítol de les informacions en clau blaugrana extretes del procediment judicial del Barçagate.

En aquest cas, les revelacions afecten un jugador que encara pertany al club, Gerard Piqué, i mostren les quantitats del contracte que el de la Bonanova va signar el 2018. Un contracte de xifres faraòniques resumides en 142 milions a guanyar en 5 anys: 28,4 milions bruts anuals, uns 15 nets després d'impostos.

D'aquesta manera, Piqué es convertia en el central més ben pagat del món, per sobre dels emoluments que Sergio Ramos percebia al Madrid. I és que, segons exposa el mateix mitjà, aquest hauria estat un objectiu explicitat pel defensa en el transcurs de la negociació.

Com és habitual en futbolistes de primer nivell, el contracte, a més, afegia la cessió dels drets d'imatge (2.400.000 euros per temporada) i quantitats addicionals en concepte de diferents "bonus" vinculats a objectius esportius o clàusules, com complir la totalitat d'un compromís que finalitzava el 30 de juny passat.

També s'estipulen "premis extraordinaris" a percebre a mesura que es consumeixen trams del contracte, a manera de primes per fidelitat. Per exemple, més de 15 milions repartits a la conclusió de les dues primeres temporades. No obstant, pot cridar l'atenció la inclusió d'un "bonus fiscal", per valor de 7,1 milions, pensat per compensar els pagaments que el futbolista va abonar a Hisenda en concepte d'una reclamació d'IVA.

En plena pandèmia Piqué i tres companys van negociar unilateralment un diferiment del contracte, a canvi d'una ampliació contractual per dos anys més.

"Un gravíssim perjudici per al club"

Finalment, El Mundo acompanya les informacions salarials de Piqué amb un article que explica un episodi intern del club motivat per la producció del documental sobre Griezmann a càrrec de Kosmos, la companyia audiovisual del jugador.

Un informe intern l'hauria acusat de provocar un "gravíssim perjudici" per al club i posar en risc la posició del president, malgrat que finalment la sanció plantejada del 25% del sou mai va ser aplicada. En tot cas, el vessant empresarial del defensa ja generava desconfiances.

ARXIVAT A:
Gerard Piqué
Anar al contingut