El pilot finlandès va disputar un total de 123 ral·lis mundialistes amb un saldo de 18 victòries i 44 podis@MikkolaHannu
Motor

Mor als 78 anys Hannu Mikkola, campió del món de ral·lis

Mikkola va aconseguir el títol de campió del món de ral·lis l'any 1983, sent el primer amb un cotxe de tracció total en la història del certamen

Redacció Esport3Actualitzat

El pilot finlandès Hannu Mikkola ha mort a l'edat de 78 anys a causa d'un càncer.

Mikkola, que va aconseguir un total de 18 victòries en el Mundial, va començar la seva carrera en els ral·lis com a pilot de la marca Volvo. Va aconseguir la primera victòria en el Ral·li de Pohjala el 1966 i el primer èxit, en el 1000 Llacs, va arribar dos anys després amb un Ford Escort Twin Cam.

El 1970, Mikkola va guanyar el Ral·li de Londres a Mèxic, de la Copa d'el Món, i dos anys després es va imposar al Ral·li Safari d'Àfrica Oriental. La seva primera victòria en el Mundial la va aconseguir en el 1.000 Llacs de 1974.

De la mà de Ford es va donar a conèixer en el Campionat del Món i pilotant un Audi Quattro va aconseguir dues victòries en el Mundial el 1981 i  el 1982 abans d'aconseguir el títol mundial de pilots la temporada següent amb quatre victòries en un Quattro A2.

Mikkola va obtenir l'última victòria en el Mundial de ral·lis al Safari de Kènia el 1987 i va continuar competint com a pilot convidat fins al 2017.

El seu fill Vesa ha anunciat el decés a causa d'un càncer que tenia des de feia temps:

Anar al contingut