Medvédev passa ronda a Austràlia, camí del número 1 del món
Medvédev ja és als quarts de final d'Austràlia
Tenis

Medvédev passa ronda a Austràlia, camí del número 1 del món

El tenista rus s'ha desfet del nord-americà Maxime Cressy i ja és als quarts de final de l'Obert d'Austràlia. Si guanya el primer Grand Slam de la temporada, superarà Novak Djokovic en la classificació de l'ATP

Redacció Esport3Actualitzat

La deportació de Novak Djokovic d'Austràlia va aplanar el camí a Daniïl Medvédev, que busca prendre-li la primera posició en la classificació de l'ATP. El tenista rus és segon, a 2.080 punts del serbi, però el triomf aconseguit per Djokovic l'any passat li farà perdre molts punts. De moment, Medvédev, de 25 anys, avança amb pas ferm i ja és als quarts de final. Aquest dilluns ha hagut de suar durant 3 hores i mitja, però s'ha acabat desfent del nord-americà Maxime Cressy, en quatre sets, 6-2, 7-6 (7-4), 6-7 (4-7) i 7-5.

En la pròxima ronda, Medvédev s'enfrontarà a Félix Auger-Aliassime, número 9 de l'ATP, que aquest dilluns ha superat Marin Cilic, en un partit que ha començat amb problemes, després que el croat li ha guanyat el primer set. El duel ha estat molt igualat i el canadenc ha iniciat la reacció en el tie-break del segon set. A partir d'aquí tot ha estat més senzill i ha acabat imposant-se en quatre sets, per 2-6, 7-6 (9-7), 6-2 i 7-6 (6-4).

L'italià Jannik Sinner ha deixat el torneig sense representació local i ha eliminat l'australià Alex de Miñaur, en un partit que s'ha començat a decantar en el desempat del primer set. El clar triomf per 7 a 3 ha permès a Sinner, número 10 de l'ATP, jugar amb més comoditat els altres dos sets, 7-6 (7-3), 6-3 i 6-4, per situar-se per primera vegada entre els vuit millors del torneig. Sinner s'enfrontarà a Stefanos Tsitsipas, quart favorit del torneig, que ha patit més del compte per eliminar Taylor Fritz. El partit s'ha allargat durant 3 hores i 23 minuts, en què el nord-americà ha arribat a tenir el grec contra les cordes. Tsitsipas ha anat sempre per darrere en el marcador, però ha forçat el cinquè set i ha acabat imjposant-se per 4-6, 6-4, 4-6, 6-3 i 6-4. 

En el quadre femení, la polonesa Iga Swiatek, de 20 anys, també avança cap als quarts de final, després d'haver derrotat la veterana romanesa Sorana Cirstea, per 5-7, 6-3 i 6-3. La seva compatriota Simona Halep, número 15 de la WTA, ha caigut eliminada per la francesa Alizé Cornet, número 61 del rànquing, per 6-4, 3-6 i 6-4.

També ha passat ronda la nord-americana Danielle Collins, de 28 anys, que ha vençut la belga Elise Mertens, 4-6, 6-4 i 6-4.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut