Fórmula 1

Mark Webber guanya amb autoritat el GP d'Espanya amb Alonso i Vettel que completen el podi

Mark Webber ha volat sobre el Circuit de Catalunya i ha sumat al GP d'Espanya la seva primera victòria de la temporada. L'australià ha complert amb tots els pronòstics i, aprofitant les magnífiques prestacions del seu Red Bull a Montmeló, ha dominat la cursa amb autoritat de principi a fi. Alonso i Vettel han completat el podi després que Hamilton abandonés en l'última volta quan anava segon. Jaume Alguersuari, combatiu com sempre, ha finalitzat desè. Pedro Martínez de la Rosa, en canvi, ha hagut d'abandonar després d'un incident en el primer revolt.

Actualitzat
Mark Webber ha tingut aquest diumenge la cursa perfecta. El pilot australià de Red Bull ha passat la mà per la cara als seus rivals i s'ha imposat amb autoritat al GP d'Espanya de Fórmula 1. Webber, que només ha hagut de vigilar a la sortida, ha defensat la primera posició dels atacs de Vettel i Hamilton en els primers revolts i de mica en mica ha anat conduint amb una regularitat i una velocitat insuperables.

El marge de l'australià respecte als seus perseguidors s'ha anat ampliant a mesura que avançava la cursa i això li ha permès creuar la línia de meta en solitari. Només un problema mecànic a la base del seu monoplaça al tram final de carrera ha fet témer pel seu triomf, tot i que aquest contratemps no ha tingut cap major conseqüència.

Al seu darrere, en canvi, Vettel ha tingut més problemes dels previstos. L'alemany aspirava a completar el doblet de Red Bull a Catalunya però ha estat superat per Lewis Hamilton en la primera aturada al "pit stop" i després, quan faltaven onze voltes pel final, ha comès dues errades que l'han obligat a tornar a passar pel box.

Això ha donat vida a un Fernando Alonso que, fins llavors, estava protagonitzant una bona cursa sense poder-se acostar, malgrat tot, a les posicions de podi. L'ensopegada de Vettel, doncs, l'ha fet escalar fins a la tercera posició final. I encara ha tingut més sort Alonso quan, a un volta pel final, Hamilton ha hagut d'abandonar per culpa d'una punxada i s'ha vist situat en una valuosíssima segona plaça. L'asturià s'obligava a un podi a Catalunya de cara al seu assalt al Mundial i, de moment, ha complert amb escreix el seu objectiu.

Darrere de Vettel, Michael Schumacher ha finalitzat quart, el millor resultat del kàiser aquesta temporada, després d'un duel etern amb Jenson Button. L'excampió ha superat l'anglès en la primera aturada de recanvi i ha tapat Button i Massa ja fins al final. Button, però, es manté líder del Mundial amb tres punts d'avantatge respecte d'Alonso.

Mala sort de De la Rosa

El traçat de Montmeló ha tornat a ser esquiu i cruel amb Pedro Martínez de la Rosa. El català ha punxat en el primer revolt del gran premi per culpa d'una topada amb Buemi i ha hagut d'abandonar poc després. De la Rosa, que ha viscut la seva tercera retirada en quatre participacions al Circuit de Catalunya, continua protagonitzant una actuació molt discreta en aquest Mundial. Només ha finalitzat una carrera.

Alguersuari puntua

La nota positiva ha estat, sense cap mena de dubte, la desena posició de Jaume Alguersuari. El català de Toro Rosso ha estat finíssim i gràcies a una excel·lent sortida ha escalat tres posicions. Malgrat que després ha patit un xoc amb Chandhok i ha estat sancionat amb un "drive through", Alguersuari ha continuat amb un pilotatge valent i ha acabat entrant als punts amb una meritòria desena plaça gràcies, també, a l'adéu de Hamilton.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut