Verstappen i Hamilton en un dels enfrontaments que han tingut (Reuters)
Fórmula 1

Lewis Hamilton guanya un caòtic Gran Premi de l'Aràbia Saudita amb un Verstappen molt agressiu

Els dos pilots de Mercedes i Red Bull arriben igualats a punts a la darrera cursa del Mundial, que es disputarà a Abu Dhabi

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha guanyat un intens Gran Premi d'Aràbia Saudita en què els dos candidats al títol han protagonitzat moments realment tensos i polèmics. Max Verstappen se l'ha jugat en moltes ocasions, i al final ha acabat segon, de manera que els dos pilots arribaran a la carrera final d'Abu Dhabi empatats a punts. Qui acabi davant en l'última carrera es proclamarà campió del món.

La cursa ha estat escenari de moltes neutralitzacions. Hi ha hagut dues banderes vermelles i s'han fet tres sortides en parat. A més a més, s'ha hagut d'aplicar la neutralització amb cotxe de seguretat virtual en quatre ocasions més.

En la primera sortida, els tres primers en l'engraellat han mantingut les posicions. Després, l'accident de Mick Schumacher ha fet sortir el cotxe de seguretat i, entre d'altres, els dos pilots de Mercedes han decidit aturar-se al box per canviar pneumàtics, cosa que no ha fet Verstappen. Després s'ha mostrat bandera vermella, de manera que el pilot neerlandès, que havia quedat líder, ha pogut fer el canvi sense perdre posicions.

En la segona sortida, Hamilton l'ha avançat, però en la frenada Verstappen l'ha tancat massa, ha sortit de la pista i ha continuat líder amb Esteban Ocon en la segona posició. Una nova interrupció de la cursa ha estat aprofitada pel director de carrera per penalitzar Verstappen, que s'ha vist obligat a sortir tercer darrere d'Ocon i Hamilton. En la frenada del primer viratge, però, el pilot de Red Bull ha aconseguit situar-se primer, i la carrera ha continuat amb Verstappen davant Hamilton, que, per la seva banda, no ha tingut problemes per superar Ocon.

El líder del Mundial ha estat protagonista de situacions realment polèmiques quan Hamilton, amb un Mercedes molt més ràpid, l'ha intentat superar. Primer, en la frenada de final de recta, els dos cotxes han estat a punt de xocar, i Verstappen ha continuat primer després d'haver tallat lleument la corba. A Verstappen li han dit que havia de tornar la primera posició, i el pilot neerlandès ho ha fet frenant pràcticament de cop a l'inici de la recta. Hamilton no ha pogut evitar un xoc que ha destrossat el seu aleró.

Malgrat tot, Verstappen continuava líder, i després ha deixat passar Hamilton d'una manera més normal, tot i que en un lloc on ha pogut accelerar per tornar a situar-se immediatament en el primer lloc. Més endavant i aconsellat pel seu equip, el pilot neerlandès ha deixat passar definitivament el seu rival, sabent, a més, que hauria de cedir cinc segons de penalització al final de la cursa. Una sèrie de maniobres polèmiques que, acabada la cursa, han estat analitzades pels comissaris per si calia prendre més accions en contra del pilot de Red Bull.

La lluita entre els dos pilots ha fet oblidar el que passava darrere d'ells. El tercer lloc final ha estat per a Valtteri Bottas, que en la mateixa recta d'arribada ha superat Esteban Ocon, a punt de donar el segon podi consecutiu a l'equip Alpine. Fernando Alonso no ha tingut sort en la primera interrupció de la cursa, perquè precisament havia canviat els pneumàtics. S'ha hagut d'acontentar amb el tretzè lloc. Carlos Sainz ha acabat vuitè, tot i que en les últimes voltes de la cursa li han demanat que deixés passar el seu company Charles Leclerc.

Anar al contingut