Espanyol

L'Espanyol paga cara la manca d'ambició i perd el tren europeu al camp de l'Sporting (1-0)

L'Espanyol s'ha deixat a El Molinón tres punts vitals per a les seves aspiracions europees. Els blanc-i-blaus han pagat cara la manca d'ambició i han acabat perdent per la mínima davant d'un Sporting que s'acosta a la permanència. En el minut 70 Nacho Novo ha pentinat la pilota i ha sorprès Kameni per fer l'únic gol del partit. Els jugadors locals ho han celebrat fent pinya amb el tècnic, Manolo Preciado, que en els últims dies ha perdut el seu pare. La victòria per 1-0 ha confirmat la trajectòria ascendent dels asturians en aquesta segona volta i el camí contrari per als de Pochettino, que només han guanyat un dels últims vuit partits.

Només arribar a El Molinón, Mauricio Pochettino ha donat el condol a Manolo Preciado per la mort del seu pare. Les mostres de suport al tècnic de l'Sporting s'han repetit abans de començar el partit, canalitzades amb un minut de silenci que ha estat molt emotiu. Per tercera jornada consecutiva, Pochettino ha repetit el mateix onze titular, que ha tingut un inici esperançador, amb un potent xut de Luis García que ha refusat Juan Pablo, i un cop de cap de Javi López a la sortida d'un córner.

En el primer tram del duel s'ha vist un Espanyol amb confiança i, fins i tot, Chica s'ha permès el luxe de fer una centrada de rabona. Però de mica en mica, els blanc-i-blaus han abaixat el ritme i han concedit dues clares ocasions als asturians. Eguren ha creuat massa el seu xut, i després Diego Castro s'ha trobat amb una intervenció providencial de Kameni amb el peu.

Nacho Novo sentencia a la represa

Només començar la segona meitat, Pochettino ha donat entrada a Javi Márquez i poc després una rematada de cap d'Osvaldo, que ha desviat Juan Pablo, s'ha convertit en la millor oportunitat dels espanyolistes en tot el partit. Un bagatge insuficient davant un Sporting que ha aconseguit el gol de la victòria en el minut 71. Un mal refús de Raúl Rodríguez l'ha aprofitat Nacho Novo per superar la porteria de Kameni, que no ha pogut desviar la pilota. Tots els jugadors locals s'han fos en una abraçada amb Preciado, a qui han dedicat el gol.

Encara quedaven 20 minuts per buscar com a mínim l'empat, però l'Espanyol, que encadena sis partis sense marcar a domicili, no ha reaccionat i ha encaixat una nova ensopegada en les seves aspiracions europees, mentre que amb el triomf l'Sporting ja voreja la permanència matemàtica.