Futbol català

L'Espanyol guanya la quarta Copa de Catalunya davant el Barça (0-1) a Girona

L'Espanyol s'ha revenjat de la Supercopa d'Espanya en proclamar-se campió de la Copa Catalunya per quarta vegada, després de superar el Barça per 0-1 a l'estadi Montilivi de Girona, tot i que aquesta final correspon a la temporada passada. L'autor de l'únic gol va ser Corominas, que va marcar a sis minuts del descans. Tots dos equips van disposar d'ocasions i Luis García va veure com li anul·laven un gol per fora de joc. Velasco va debutar com a blanc-i-blau. Laporta i Sánchez Llibre van coincidir a la llotja.

Rijkaard va donar entrada en l'onze titular a vuit jugadors del primer equip, inclòs l'argentí Javier Saviola, i Valverde també va presentar un onze poc habitual, amb dos homes fixos, això sí, com són Luis García i Rufete. Tot sota l'atenta mirada des de la llotja dels dos presidents, tant Joan Laporta com Daniel Sánchez Llibre, que van coincidir després que les relacions es refredessin pel "cas Saviola", la temporada passada.

Ja sobre el terreny de joc, l'Espanyol no va tardar a donar el primer avís i a posar a prova el porter Jorquera. Luis García, quan tot just havien passat 27 segons, va protagonitzar una arribada a l'àrea, després d'una errada d'Oleguer, però el seu xut el va poder atrapar el de Bescanó. Poc després, el jove Chica també va intentar sorprendre la porteria blaugrana, però Jorquera va enviar a córner. Les millors ocasions del Barça van venir, després del primer quart, dels dos laterals, Belletti i Sylvinho. D'una banda, l'autor del segon gol blaugrana de la final de París va enviar un xut massa alt dins l'àrea, mentre que l'ex del Celta va provar un potent xut des de fora de l'àrea, que Iraizoz va desviar a córner.

De mica en mica, el joc tranquil dels primers minuts a Montilivi va anar canviant fins que el mig camp es va trencar i va desembocar en un joc d'àrea a àrea rival, molt vistós. L'Espanyol, a través de Riera, va disposar de dues oportunitats més. Primer amb una centrada del mallorquí que Moisés remata i Jorquera atrapa, i després, amb un cacau del migcampista.

A cinc minuts d'arribar al descans, el banyolí Ferran Corominas va tornar una vegada més a aparèixer i va avançar l'Espanyol amb el 0-1, després d'aprofitar un mal refús enrere de Belletti.

La represa va començar igual que el primer temps, amb més oportunitats per a l'Espanyol, que va perdonar en moltíssimes ocasions, fet que va provocar les lamentacions, sobretot de Valverde. Mentrestant, el Barça va mostrar dificultats per a la circulació de la pilota en els primers minuts. Giuly, però, abans d'arribar al quart d'hora va disposar de dues boníssimes ocasions per a la igualada, però una es va escapar fregant el pal, i l'altra va topar amb un Iraizoz molt ben col·locat. Van ser les millors oportunitats dels blaugranes.

L'Espanyol va continuar insistint i Luis García va veure com li anul·laven un gol per fora de joc. Al cap de mitja hora, Rufete va tenir el segon gol ben a prop, però amb la porteria buida, va enviar una rematada de cap a fora. Armando Sa, a punt d'arribar el xiulet final, va protagonitzar una escapada, però se'n va anar molt lent i Jorquera va poder col·locar-se i atrapar. En aquest tram final, dels blaugranes només destaca una rematada de Giuly dins l'àrea als núvols.