El Mundial de Qatar 2022 estreny la resta de competicions
El Mundial de Qatar 2022 estreny la resta de competicions
futbol

Les dates clau del calendari de la temporada 2022-23, el més atapeït de partits pel Mundial de Qatar

La cita del país àrab, col·locada de forma extraordinària a finals de la tardor, obliga les competicions de clubs a estrènyer les seves jornades

Redacció Esport3Actualitzat

Dissabte finalitza la temporada de futbol a Europa amb la disputa de la final de la Champions, amb el permís dels compromisos de la Nations League de seleccions previstos per al mes de juny. Els jugadors marxaran de vacances amb l'objectiu de desconnectar i recarregar energia abans d'una de les temporades més atapeïdes. En té la "culpa" el Mundial de Qatar de finals de la tardor.

Els més digitals que posin els mòbils a sincronitzar; els encara analògics que preparin les agendes. Aquestes són les dates clau del calendari 2022-23:

LaLiga

Arrenca el divendres 12 d'agost amb el partit dels divendres de la primera jornada i acabarà el 4 de juny. La cita mundialista obligarà a interrompre la competició entre el 10 de novembre i el 29 de desembre. Els tres darrers dies de l'any, en plenes festes nadalenques, s'encabirà la primera jornada de Lliga post-Mundial.  

Mundial de Qatar

El partit inaugural serà el 21 de novembre (un Senegal-Països Baixos) i la gran final, el 18 de desembre. Els combinats classificats només disposaran d'una setmana de preparació abans de debutar.

Champions League

La fase de grups de la màxima competició continental exemplifica la càrrega de partits del proper curs. Arrenca el 6 i 7 de setembre i es tanca l'1 i 2 de novembre amb la sisena i última jornada, un mes abans del que és habitual. Després de la tradicional aturada hivernal, el 14 de febrer es disputarà el primer duel de vuitens, i la final tindrà lloc a l'estadi olímpic Atatürk d'Istanbul el 10 de juny. Les seves germanes petits, l'Europa League i la Conference League, es resoldran el 31 de maig a Budapest i el 7 de juny a Praga, respectivament.

Copa del Rei

El torneig del KO farà que hi hagi molta densitat de partits els dies previs a Nadal (primera ronda dels equips que disputen competició europea) i abans del dia de Reis (setzens de final). La final serà el 29 d'abril, un altre cop a La Cartuja de Sevilla.

Supercopa d'Espanya

Madrid, Barça, Betis i València viatjaran a l'Aràbia Saudita per disputar aquesta final a 4 els dies 13, 14 i 15 de gener.

Anar al contingut