Els mecànics de McLaren assistint Carlos Sainz (Reuters)
Fórmula 1

L'equip McLaren, el primer equip de la graella a fer un ERTO

La Fórmula 1 comença a prendre mesures per combatre la crisi econòmica provocada per la pandèmia

Francesc RosésActualitzat

Els equips de Fórmula 1, la Federació Internacional (FIA) i l'empresa que controla el mundial d'aquesta especialitat (Liberty) están prenent mesures per resoldre la crisi que suposa la pandèmia del coronavirus. L'ajornament de moltes curses i la més que possible cancel·lació de grans premis posen en precari la situació de moltes escuderies, donat que totes depenen dels seus patrocinadors i, si no hi ha carreres, tampoc hi ha ingressos ni retorns publicitaris. Alguns equips, com es el cas de Williams, ja han avançat que difícilment podran continuar en l'activitat.

Formacions com McLaren ja han avançat mesures. En el cas de l'equip anglès han acomiadat temporalment alguns dels seus treballadors. Els responsables de l'equip, amb Zak Brown i Andreas Seidl al capdavant, han retallat personalment el seu salari, i els pilots Carlos Sainz i Lando Norris han acceptat retallades importants dels contractes.

La FIA i Liberty han aplicat, per la seva banda, una sèrie de normes. Els mesos de març i abril, durant els quals no s'han disputat carreres, han estat considerats temps de vacances, cosa que, reglamentàriament, hauria d'haver passat en l'aturada normal del mes d'agost. Això, sobre el paper, quedaria compensat per la feina en pista dels equips si fos possible fer servir aquell període de temps per celebrar alguna de les curses ajornades. Tot i això, cada dia sembla més problemàtic que es puguin disputar grans premis abans del més de setembre a causa de la situació sanitària actual.

La FIA també ha suspès tots els tests de pneumàtics que Pirelli i els equips havien de dur a terme aquest any, i la implantació de les noves normes que havien d'estar vigents en el mundial del 2021 s'ajornaran una temporada més perquè els equips més senzills puguin superar la situació sense haver d'invertir en el desenvolupament de cotxes nous. Els equips grans, lògicament, també hauran de fer servir els monoplaces d'aquest any.

 

Anar al contingut