Tenis

L'emotiu discurs de Coco Gauff

La jove tenista nord-americana ha demostrat als 16 anys la seva capacitat de lideratge en un discurs per la igualtat racial

Actualitzat

Ja fa mesos que Coco Gauff, de només 16 anys, ha donat mostres d'estar capacitada per arribar, en un futur no gaire llunyà, als llocs més alts del tenis mundial. Des de fa unes hores, a més, la jove tenista nord-americana ha mostrat al món una maduresa i una capacitat de lideratge que la poden portar a ser una veu escoltada molt més enllà del tenis.

Gauff, originària d'Atlanta, s'ha mantingut molt activa en l'última setmana arran de la mort del ciutadà afroamericà George Floyd a mans d'un policia blanc, sense que els altres agents fessin res per impedir-ho. En un discurs a la seva comunitat, a Delray Beach, Florida, la jove tenista ha animat a tothom a no callar davant les injustícies i a lluitar per un món més just.

"Em sap greu haver de sortir aquí a protestar pel mateix que protestava la meva àvia fa més de 50 anys (...) Jo no puc votar, però vosaltres podeu votar. Voteu pel nostre futur. Feu servir la vostra veu. Si tries el silenci, tries el costat de l'opressor (...) Si tens amics negres o t'agrada la música negra, no pots dir que això no t'importa. També ha de ser la teva lluita."

 

 

El seu parlament ha generat una reacció d'admiració i solidaritat entre la comunitat tenística:

 

 

Anar al contingut