Jocs Olímpics

Leire Olaberria guanya el bronze en la prova de puntuació de ciclisme en pista

La guipuscoana Leire Olaberria s'ha adjudicat la medalla de bronze en la prova de puntuació de ciclisme en pista. És el vuitè metall aconseguit per la delegació espanyola als Jocs Olímpics de Pequín. Olaberria, amb 13 punts i empatada amb la quarta classificada, la colombiana María Luisa Calle, només s'ha vist superada per l'holandesa Marianne Vos, or amb 30 punts, i la cubana Yoanka González, plata, amb 18. Olaberria ha acabat per davant de Calle gràcies al seu últim esprint, en el qual ha estat segona.

Actualitzat

Nascuda el 17 de febrer del 1977 en un petit poble anomenat Ikaztegieta, on encara resideix, Olaberria ha arrodonit a Pequín una magnífica trajectòria professional que inclou deu campionats d'Espanya en diverses modalitats de ciclisme en pista i dos quarts llocs internacionals en curses de puntuació (a l'Europeu 2007 i al Mundial 2008). A més, és l'actual posseïdora del rècord estatal dels 3.000 metres (3.41.557).

Llàgrimes al podi

Leire Olaberria no ha pogut reprimir les llàgrimes dalt del podi del velòdrom on ha aconseguit el bronze. La guipuscoana assegura que ha sortit "tranquil·la" a la pista tot i que el seu caràcter és nerviós, fins que ha arribat el moment decisiu: "Tenia la intenció d'entrar al penúltim esprint, però he pensat que l'últim seria clau. No sabia si tindria forces, però havia de donar-ho tot". Olaberria suma la seva medalla a l'aconseguida per Joan Llaneras: "Ell és i ha estat molt gran. He tingut la sort de coneixer-lo i ha estat una experiència positiva pels consells que et dóna. Jo encara tinc molt a aprendre'n."

El COE recorrerà al TAS

Després del polèmic desenllaç a la classe 49er de vela, on el jurat internacional de regates ha decidit mantenir l'or per a la parella danesa a pesar d'una clara irregularitat, el Comitè Olímpic Espanyol recorrerà davant del TAS. Caldrà veure si el Tribunal d'Arbitratge Esportiu acaba donant la medalla d'or als espanyols Xabier Martínez i Iker Fernández.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut