Jocs Olímpics

Ielena Isinbàieva bat el rècord del món de perxa i el situa en un increïble 5,05 metres

Ielena Isinbàieva ha aconseguit la desena medalla d'or en grans campionats, en revalidar amb el seu rècord mundial número 24 (5,05 metres), el seu títol olímpic de perxa. La russa ha exhibit una enorme superioritat sobre la nord-americana Jennifer Stuczynski (4,80) i d'una altra russa, Svetlana Feofanova (4,75). Des dels Mundials en pista coberta de Budapest, el 2004, l'atleta de Volvograd ha guanyat totes les competicions en què ha participat.

Actualitzat

La decepció de la jornada a l'estadi Niu d'Ocell ha estat en els 110 metres tanca. Liu Xiang, l'heroi local s'ha ressentit d'unes molèsties al tendó d'Aquiles dret abans de la seva sèrie i no podrà revalidar l'or d'Atenes. Sense cap mena de dutbe, la notícia més trista per al país amfitrió.

Quiñonez, a la segona ronda dels 110 tanques

L'equatorià Jackson Quiñónez, nacionalitzat espanyol i resident a Lleida, s'ha classificat per a la segona ronda dels 110 tanques amb el segon millor temps de la seva sèrie (13.41), només superat pel nord-americà David Oliver (13.30). El registre signat per Quiñónez és prou bo per haver estat una sessió matinal, a dues centèsimes del 13.39 en què va córrer als Mundials d'Osaka 2007. Però la gran sorpresa de la jornada ha estat la retirada de l'ídol xinès Liu Xiang, que s'ha ressentit d'una antiga lesió al turmell i ni tan sols ha participat en les sèries.

En categoria femenina, Josephine Onyia ha estat eliminada en la penúltima ronda amb una marca de 12.86. Així doncs, a la final dels 100 tanques només hi haurà Glory Alozie pel que fa a la representació espanyola. També ha estat eliminat Ángel David Rodríguez a les sèries dels 200, on Usain Bolt s'hi ha imposat de manera insultant.

En el llançament de martell, Berta Castells ha protagonitzat una més que discreta actuació i s'ha acomiadat de Pequín a la primera de canvi, amb un millor intent de 62,44 metres. La tarragonina ha quedat vintena del seu grup a més de set metres de classificar-se per a la final.

Saladino guanya en salt de longitud

Irving Saladino, ha tornat a emular Iván Pedroso, i ha aconseguit un històric or en els Jocs de Pequín, el primer per al seu país. El panameny ha complert els pronòstics, i amb una marca de 8,34 ha vençut amb una superioritat insultant davant del sud-africà Mokoena i del cubà Camejo.

Taylor, campió en els 400 metres tanques

Angelo Taylor ha sumat el seu segon títol olímpic, després de Sydney 2000, en guanyar la prova dels 400 metres tanques. El nord-americà ha rellevat en el palmarès el dominicà Félix Sánchez, i ha vençut amb un registre de 47.25. Taylor ha estat acompanyat en el podi pels seus compatriotes, Clement i Jackson.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut