Wimbledon
Wimbledon es veurà reduït pràcticament a un torneig d'exhibició, aquest 2022
Tenis

L'ATP i la WTA castiguen Wimbledon per l'exclusió dels tenistes russos i bielorussos

Els circuits masculí i femení desposseeixen Wimbledon dels punts que atorga per als rànquing mundials

Redacció Esport3Actualitzat

Terratrèmol al món del tenis. L'ATP i la WTA, les entitats que organitzen els circuits professionals del tenis, han deixat el tercer Grand Slam de la temporada, Wimbledon, sense punts per al rànquing dels millors del món, que ells mateixos elaboren. La raó, l'exclusió dels tenistes russos i bielorussos per part del torneig, que va prendre aquesta decisió com a represàlia per la guerra d'Ucraïna. L'ATP i la WTA han argumentat la mesura d'aquesta manera:

ATP: "La possibilitat que jugadors de qualsevol nacionalitat puguin participar en tornejos basats en mèrits, i sense discriminació, és fonamental per al nostre circuit. La decisió de Wimbledon de prohibir als jugadors russos i bielorussos competir al Regne Unit aquest estiu soscava aquest principi i la integritat del sistema de classificació ATP. (...) No veiem cap altra opció que eliminar els punts del rànquing ATP de Wimbledon per al 2022."

WTA: "La postura que hem pres vol protegir la igualtat d'oportunitats que les jugadores de la WTA han de tenir per a competir individualment. Si no ho féssim, estaríem abandonant el nostre principi fonamental i estaríem permetent una discriminació basada en la nacionalitat."

Malgrat que altres tornejos del Regne Unit, com els de Nottingham, Birmingham, Queen's i Eastbourne, també han exclòs els tenistes russos i bielorussos, l'ATP i la WTA els mantenen els punts perquè els tenistes vetats tenen la possibilitat de disputar tornejos alternatius durant el mateix període de temps.

Wimbledon és, per ara, l'únic dels quatre Grand Slams que ha decidit excloure els tenistes russos i bielorussos. De fet, Roland Garros comença aquest diumenge amb la seva presència, inclosa la del número 2 masculí, Daniïl Medvédev.

 

Anar al contingut