Els jugadors de l'Athletic celebren el gol de la classificació per a la final de Copa (EFE/ Manuel Bruque)
Copa del Rei

L'Athletic tomba el Llevant a la pròrroga i serà el rival del Barça a la final de Copa (1-2)

El conjunt basc ha acabat amb el somni dels granotes i jugarà dues finals de Copa en només 14 dies de diferència, la de la temporada passada contra la Reial Societat i la d'aquesta davant dels blaugrana

Miquel RibasActualitzat

L'Athletic Club de Bilbao ha suat de valent per superar el Llevant (1-2) i ha necessitat la prórroga per derrotar l'equip valencià i classificar-se per jugar la final de la Copa del Rei 2021 contra el Barça. L'equip basc disputarà dues finals en 14 dies. La de la temporada passada contra la Reial Societat, el 3 d'abril, i la d'aquest any contra el Barça, el 17 d'abril, a l'estadi de La Cartuja, on fa 46 dies va aixecar la Supercopa derrotant els blaugrana.

L'Athletic, molt més veterà en aquest tipus de cites, ha sentenciat en el minut 112 de la prórroga gràcies a una canonada d'Álex Berenguer, desviada pel defensa Vukcevic, que ha enredat el seu porter.

Per al Llevant era un partit històric, ja que en els seus 112 anys d'història era la primera vegada que podia accedir a la final de la Copa del Rei. El partit s'ha jugat sota una gran tensió per part de tots dos equips, després de l'empat a 1 de l'anada. Els jugadors dels dos equips s'hi han deixat la pell fins a l'últim sospir.

En el minut 18, el Llevant ha obert el marcador després d'una gran jugada de Morales per l'esquerra. Cedeix a Rochina, que serveix una assistència a Roger Martí, que en una acció típica de "killer" de l'àrea supera Unai Simón.

Tres minuts abans de la mitja hora de joc, Óscar Duarte ha fet caure dins l'àrea Raúl García. El penal l'ha executat el mateix jugador per fer l'empat a 1. En el minut 42, ha estat a punt de pujar el 2 a 1, després d'una centrada de Miramón que ha refusat malament Yeray i la pilota a picat al pal.

En la segona part, l'equip de Marcelino ha dominat el joc del partit, però no davant d'un Llevant molt ordenat en defensa. Tot ha quedat per decidir a la pròrroga, que ha començat amb una gran ocasió per als locals. Bardhi ha picat un lliure directe que ha refusat després d'una espectacular volada el porter Unai Simón.

En el minut 112, ha arribat la gran acció personal d'Álex Berenguer que ha agafat la pilota des del centre del camp. S'ha plantat a la frontal de l'àrea i la seva espectacular canonada ha acabat en gol i ha classificat l'Athletic de Bilbao per jugar la seva segona final de la Copa del Rei aquest any 2021.