Ciclisme

Landis confessa el seu dopatge sistemàtic i acusa Armstrong d'ensenyar-li a utilitzar substàncies prohibides

El nord-americà Floyd Landis, desposseït de la victòria del Tour de França del 2006 per consum de testosterona, ha confessat que es dopava i ha assegurat que Lance Armstrong li va ensenyar a utilitzar substàncies prohibides. Precisament Armstrong, que ha negat totes les acusacions del seu compatriota, s'ha vist involucrat en una caiguda al Tour de Califòrnia i s'ha retirat de la prova per precaució. Les proves que li han fet descarten fractures, segons ha informat el seu equip, el Radioshack.

Actualitzat
El nord-americà Floyd Landis, que va ser desposseït de la seva victòria en el Tour de França del 2006 després de donar positiu en un control antidopatge, ha confessat que va utilitzar productes i pràctiques prohibides durant tota la seva carrera esportiva i acusa també altres ciclistes, entre ells Lance Armstrong.

Landis ha remès missatges per correu electrònic a diverses institucions del ciclisme i a patrocinadors en els quals admet el seu dopatge sistemàtic amb detalls molt precisos i assegura que altres corredors van participar de les mateixes pràctiques, inclòs el set vegades campió del Tour. Segons un reportatge del diari nord-americà "The Wall Street Journal", que ha tingut accés a diversos d'aquests correus electrònics, Landis va comunicar la seva denúncia tant a la Federació Nord-americana com a la Unió Ciclista Internacional (UCI).

El diari adverteix que no ha pogut verificar les denúncies amb el mateix Landis, que no ha respost les seves trucades, encara que assegura que tres dels receptors els van considerar autèntics. En els seus missatges, Landis, que va donar positiu per testosterona en el Tour del 2006 i va ser suspès per dos anys, manifesta ara la seva frustració per la incapacitat de les agències antidopatge per netejar l'esport.

Armstrong nega les acusacions

Per la seva banda, Lance Armstrong ha negat categòricament les acusacions de dopatge del seu excompany d'equip. El set vegades guanyador del Tour de França, que s'ha hagut de retirar per precaució del Tour de Califòrnia després de patir una caiguda, ha assegurat que no té res a amagar i que el testimoni de Landis no té cap credibilitat. "No tenim res a amagar, res de què fugir. És la seva paraula contra la nostra. Valoro les nostres paraules, la nostra credibilitat", ha dit Armstrong.

"Quant a les denúncies concretes, no val la pena molestar-se. No perdré ni el meu temps ni el dels altres. Estem perplexos, potser tant com vostès, els periodistes; les dates no són correctes", ha afegit.
Anar al contingut