Damir Skomina va consultar el VAR abans de l'anul·lació del gol a Tagliafico (Reuters)
Lliga de Campions

La UEFA qualifica de "perfecte" l'ús del VAR i ratifica la correcta anul·lació del gol de Tagliafico

L'italià Roberto Rosetti, cap arbitral de la UEFA, ha destacat que la tecnologia es va implementar amb èxit en tots els partits d'anada dels vuitens de final de la Champions

Actualitzat

L'italià Roberto Rosetti, cap arbitral de la UEFA, ha qualificat de "perfecta" la utilització del VAR en l'estrena del videoarbitratge en la primera jornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions i ha destacat el "gran rendiment dels col·legiats" en un comunicat oficial publicat per l'organisme europeu.

Rosetti ha ratificat la correcta actuació del VAR en la polèmica anul·lació del gol de Nicolás Tagliafico per l'àrbitre eslovè Damir Skomina durant el partit entre l'Ajax i el Reial Madrid per fora de joc posicional de Dusan Tadic en l'acció prèvia.

"El més important és que l'àrbitre va prendre la decisió correcta. La precisió és més important que la velocitat. No obstant això, volem ser al més eficients possible i intentarem millorar això fins i tot més en el futur, però hem de tenir en compte que aquesta va ser una situació complexa on el VAR va haver de revisar dues possibles situacions de fora de joc i on l'àrbitre també va haver de considerar la interferència del jugador d'atac".

L'organisme europeu del futbol ja va comunicar, després del partit, en un dues piulades a les xarxes socials, que s'havia revisat que el davanter de l'Ajax "estava en fora de joc i interferia amb el porter".

"Això estava en línia amb el protocol VAR, de manera que el gol es va anul·lar correctament i es va decretar un lliure indirecte pel fora de joc", ha afegit l'excol·legiat italià.

El VAR va debutar aquesta setmana a la Champions en els partits de Manchester, Roma, Amsterdam i Wembley. Per a la UEFA, la tecnologia es va implementar amb èxit en tots els partits d'anada dels vuitens de final.

"Estic molt content per la manera en què s'ha implementat el VAR. La tecnologia va funcionar a la perfecció i els equips arbitrals van estar a un nivell molt alt. Va quedar demostrat tot el fort treball que hem posat".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut