El Reial Madrid i el VAR ensorren les il·lusions de l'Ajax a la Champions (1-2)

Els gols de Benzema i Marco Asensio han donat un valuós triomf al conjunt de Solari, que encarrila el pas als quarts de final en un duel marcat pel polèmic gol anul·lat a Tagliafico amb empat a zero

David CarballoActualitzat

El Reial Madrid ha sumat una valuosa victòria al camp de l'Ajax d'Amsterdan en l'anada dels vuitens de final i ha encarrilat la classificació pels quarts en un duel on ha obtingut un millor resultat contra un rival jove que ha perdonat en excés i que la sort tampoc l'ha acompanyat en els moments decisius.

L'Ajax ha sortit molt endollat i intens i amb una pressió molt avançada ha complicat de valent la sortida de pilota del Madrid. El conjunt de Solari ha patit de valent davant el jove equip holandès, que ha completat una gran primera meitat i només li ha faltat arrodonir-ho amb un gol que segurament ha merescut.

Tot i el domini local, la primera ocasió clara de perill l'ha tinguda el Madrid amb un xut de Vinicius desviat per Onana amb una bona aturada. Només ha estat un miratge, perquè l'Ajax ha seguit dominant i s'ha pogut avançar en el minut 25 amb una rematada de Tadic desequilibrat per Sergio Ramos que s'ha estavellat al pal.

Amb De Jong desaparegut i poc participatiu, l'Ajax ha continuat sometent al seu rival i abans del descans s'ha produït la jugada polèmica del partit. En el minut 39, Courtois no ha pogut blocar una rematada de cap de Blind i en el refús, Tagliafico ha rematat al fons de la porteria. El col·legiat eslovè Damir Skomina ha vist la jugada a la banda després de ser avisat pel VAR i l'ha acabat anul·lant per un discutit fora de joc.

En l'inici de la segona part a l'Ajax se li ha començat a acabar la benzina després d'acusar un enorme desgast físic i el Reial Madrid ho ha aprofitat per donar el cop de gràcia. En el minut 59, Benzema ha fet el 0 a 1 aprofitant una bona assistència de Vinicius i ha deixat glaçat el Johan Cruyff Arena.

Amb convicció i entusiasme, l'Ajax ha estat capaç de refer-se i en el minut 75 ha trobat el premi de l'empat amb un gol de Ziyech, que ho ha celebrat abraçant-se amb un grup d'aficionats a la graderia. L'un a un ha revifat els holandesos, que s'han tornat a fer amb el domini però de forma infructuosa. I un cop més, en el minut 86, el Madrid ha tornat a treure el martell i Marco Asensio ha ensorrat les il·lusions locals fent l'1 a 2 rematant al segon pal una bona de centrada de Dani Carvajal.

En el tram final, Sergio Ramos, en el seu partit 600 oficial amb el Reial Madrid, ha vist una targeta groga que el farà perdre's la tornada al Bernabéu. Un matx en què l'Ajax necessitarà una remuntada per poder eliminar el vigent campió d'Europa.