La selecció espanyola, de Luis a Luis
La selecció espanyola, de Luis a Luis
Futbol

Oficial: Luis de la Fuente serà el relleu de Luis Enrique al capdavant de la selecció espanyola

L'RFEF considera que ha de "començar un projecte nou" que ja no estigui liderat per l'asturià, que acabava contracte aquest desembre; el fins ara tècnic de la sub-21 el substituirà

Redacció Esport3Actualitzat

Final de l'era Luis Enrique a la selecció espanyola. La direcció esportiva de l'RFEF, encapçalada per l'exporter José Francisco Molina, ha considerat que després del fiasco a Qatar és el moment de "començar un projecte nou" que ja no estigui liderat per l'asturià, amb contracte al capdavant del combinat fins a aquest desembre. La Federació Espanyola té interès a preparar el pròxim cicle, marcat per la disputa de la final four de la Lliga de les Nacions, al mes de juny, i sobretot per la pròxima gran cita, l'Eurocopa del 2024.

Tant Molina com el president de l'ens, Luis Rubiales, han comunicat la decisió al tècnic i li han agraït els serveis prestats a través d'un comunicat.

Luis Enrique ha acaparat una gran part de protagonisme en la campanya de la selecció espanyola al Mundial de Qatar. Qüestionat per gran part de l'opinió pública fins i tot guanyant, l'eliminació d'Espanya als vuitens de final contra el Marroc li ha valgut nombroses crítiques.

La Federació el va voler renovar fa uns mesos, però, aleshores, Luis Enrique els va emplaçar a parlar-ne després del Mundial. És evident que la caiguda a vuitens de final i el desgast diari de la figura del seleccionador han creat dubtes en l'ens federatiu.

Al contrari del que ha fet l'RFEF, una altra federació que tenia el futur del seu seleccionador sobre la taula, l'alemanya, ha acabat ratificant Hans-Dieter Flick en el càrrec.

L'adeu de Luis Enrique

L'extècnic espanyol s'ha acomiadat de la selecció, reclamant suport per a De la Fuente, en una emotiva carta compartida a Twitter:

 

El llegat de Luis Enrique

Amb Luis Enrique al capdavant, Espanya ha obtingut la classificació per a dues final fours de la UEFA Nations League, de les tres disputades des del 2018, i l'arribada a les semifinals de l'Eurocopa 2020 apostant per un futbol de toc i talent jove. En aquesta etapa, interrompuda durant els mesos que es va apartar del càrrec a causa de la malaltia de la seva filla, ha entrenat 48 partits, amb 27 triomfs, 14 empats i 7 derrotes, i ha marcat 100 gols i n'ha encaixat 38.

Sempre disposat a assumir tota la pressió de la selecció espanyola en la seva persona, l'asturià també va reconèixer que la responsabilitat de la mala tanda de penals dels seus contra el Marroc havia estat tota seva.

Qui és Luis de la Fuente, el substitut escollit?

Minuts després de comunicar la no continuïtat de Luis Enrique, l'RFEF ha fet públic el nom del substitut que proposarà a la junta directiva perquè dilluns que ve n'aprovi el nomenament: Luis de la Fuente. El nom de l'actual tècnic de l'equip sub-21 havia sonat amb força en les últimes hores, però és un desconegut per al gran públic. Qui és Luis de la Fuente?

Nascut a Haro, a La Rioja, fa 61 anys, De la Fuente va destacar com a lateral a l'Athletic Club, abans de penjar les botes el 1994 a l'Alabès. Ha entrenat diverses categories inferiors de la selecció espanyola. El 2015, per exemple, es va proclamar campió d'Europa amb la sub-19; el 2018 va ser medalla d'or als Jocs Mediterranis amb la sub-18, i ja a l'esglaó inferior a l'absoluta, va conquistar el torneig continental el 2019 a Itàlia. També va comandar l'equip estatal cap a la plata olímpica als Jocs de Tòquio.

Debutarà al març en la fase de classificació per a l'Eurocopa 2024 d'Alemanya. Les dues primeres proves seran contra Noruega i Escòcia.

 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut