José Mourinho, mirant el partit amb cara de preocupació (EFE)

La derrota contra el West Ham deixa Mourinho a la corda fluixa

El Manchester United cau davant el West Ham de Manuel Pellegrini (3-1) i agreuja la seva crisi

Josep CochActualitzat

Era una jornada idònia per intentar pal·liar l'eliminació de la Cup davant d'un Championship com el Derbi County, però res més lluny de la realitat. El Manchester United ha perdut al London Stadium contra el West Ham per 3 a 1, i s'allunya dels primers llocs de la classificació de la Premier League.

Jose Mourinho ha sortit més valent del que en ell és habitual, amb una defensa de tres -Smailing, Lindelöf i McTominay-  i dos carrilers -Ashley Young i Luke Shaw-. Amb aquest dibuix tàctic han saltat al camp els Diables Vermells, però la seva teoria se n'ha anat en orris en només cinc minuts, els que ha tardat el West Ham en batre a De Gea. Una incursió per la banda dreta de Pablo Zabaleta l'ha rematada en el primer pal el brasiler Felipe Aderson amb el taló. Els de Manuel Pellegrini s'han dedicat a esperar el United al darrere i buscar les seves opcions a la contra. Quan el partit entrava en els últims instants de la primera part, una rematada de l'ucraïnès Andriy Iarmolenko l'ha desviada el suec Victor Lindelöf, sense que De Gea hagi pogut fer res de res. Amb aquest resultat tant favorable els de Pellegrini marxaven al vestidor amb el suport des 58 mil incondicionals que omplien el London Stadium.

A la represa el tècnic portuguès ha tornat a les seves arrels i l'entrada de Rashford per Lindelöf en el minut 57 ha tornat a la defensa de quatre. Objectiu: dominar el joc per poder marcar un gol que el fes entrar en el partit. Fellaini ha estat a punt d'aconseguir-ho, però una mà increïble de Lucasz Fabianski a ras de gespa ho ha evitat. La pilota era del United, però les incursions del West Ham eren molt perilloses. En el minut 70 ha marxat Pogba –que ha saludat Mourinho, després que li retirés la segona capitania de l'equip-  i en la següent jugada, a la sortida d'un córner xutat per Shaw, Marcus Rashford ha marcat el gol que tornada a posar al ManU dins del partit. Però ben poc els hi ha durat la joia als de Manchester, ja que, finalment, en una de les contres que ha generat el West Ham, ha acabat en el 3 a 1. Era el minut 74 quan una passada de Mark Noble ha servit perquè l'austríac Marko Arnautovic sentenciés el partit. Arnautovic ha participat en 20 dels darrers 40 gols que ha marcat el West Ham: 24 gols i 6 assistències. Aquest és el quart gol de la temporada després de set jornades. L'últim quart ha estat per als "Hammers", que s'han fet en el domini absolut de la pilota entre els olés! de la graderia londinenca.

La derrota deixa el ManU i a Mourinho en una situació complicada davant de la visita del València a la lliga de Campions de dimarts vinent.