Ronald Koeman el dia de la seva presentació com a entrenador del FC Barcelona (EFE)
Barça

Koeman: "Volem guanyar i fer gaudir els culers"

El nou entrenador del Barça explica la seva filosofia de joc en una entrevista on parla del llegat de Johan Cruyff, de Messi i de De Jong

Redacció Esport3Actualitzat

Ronald Koeman és prou conegut en l'entorn barcelonista, però no tant com a entrenador, càrrec que ocuparà a partir d'aquesta temporada al club per mirar de recuperar l'etapa d'èxits perduda i al mateix temps renovar la plantilla. L'holandès ha concedit una entrevista als mitjans del club en la qual explica la seva filosofia com a entrenador. Allà expressa el seu deute cap a la figura de Johan Cruyff, la seva intenció de practicar un estil vistós i guanyador, i el seu estil a l'hora de gestionar un vestidor. 

"El més important és saber, ja siguis entrenador, jugador o empleat del Barça, que ets al millor club del món. I res pot ser millor. Som molt afortunats de ser part d'aquest club. Amb ell vam tenir la millor combinació: jugar un futbol ofensiu i guanyar títols. Aquesta és la filosofia que intentarem tenir al Barça. Hem de jugar un bon futbol i que els culers ho gaudeixin. I, evidentment, guanyar, perquè això és el més important."

Koeman defineix les línies mestres de la seva tasca com a entrenador

"Soc un entrenador a qui li agrada la disciplina i la bona organització de l'equip. M'agrada dominar el joc. Als holandesos ens agrada el futbol ofensiu. Amb els jugadors m'agrada ser directe i tenir una bona comunicació. Faig reunions breus, però deixo clar el missatge."

El tècnic holandès ha tingut paraules específiques per a Leo Messi, que li hauria expressat els seus dubtes a l'hora de continuar a l'equip: 

"És un plaer tenir un jugador com Messi a l'equip. Amb la seva qualitat trobarà l'espai en l'evolució de l'equip."

I també ha parlat de Frenkie de Jong, titular amb ell a la selecció neerlandesa. 

"És un jugador molt jove. El rendiment que ha mostrat fins ara és boníssim. I no és una empresa senzilla per a un jugador jove que arriba al Barça. És un jugador de futur per al FC Barcelona."

 

 

ARXIVAT A:
Koeman
Anar al contingut