Jornet i Schlarb a l'arribada (Foto: @iRunFar)
Jornet i Schlarb a l'arribada (Foto: @iRunFar)
Curses de muntanya

Kilian Jornet comparteix el triomf en la Hard Rock 100 Endurance, el seu tercer consecutiu, amb Jason Schlarb

Jornet tanca amb aquest triomf, compartit amb Schlarb, la temporada de curses de muntanya, on ha participat en menys proves del que és habitual per reservar-se per pujar a l'Everest

Actualitzat

Kilian Jornet i el nord-americà Jason Schlarb han estat els guanyadors de la Hard Rock 100 Endurance, una ultramarató de 100 milles i mitja (gairebé 162 quilòmetres), amb 10 quilòmetres d'ascens i 10 de descens, que es disputa a l'estat nord-americà de Colorado. Els dos corredors han completat la cursa en 22 hores, 58 minuts i 28 segons.

El tercer ha estat Xavier Thevenard. El francès ha començat marcant un ritme molt fort en els primers quilòmetres de la cursa, seguit només pels dos guanyadors. Però, un cop superat l'equador de la cursa, Thevernard ha començat a flaquejar, fins arribar a la meta gairebé una hora més tard que Jornet i Schlarb.

Jornet ha esperat el nord-americà, que també havia cedit una mica de terreny, i els dos atletes han coronat plegats els últims 5 dels 13 cims per sobre dels 3.700 metres que hi havia al recorregut. I plegats han petonejat la imatge del moltó que hi ha després de la línia de meta, l'últim ritual que determina el vencedor de la cursa.

Ha estat el tercer triomf consecutiu del corredor català en aquesta cursa, que cada any es disputa en un sentit contrari al de l'anterior. Jornet, en les dues edicions prèvies, va marcar els dos rècords possibles del recorregut. Ara, després de tancar la temporada de curses de muntanya, ja es pot centrar en el seu repte de pujar l'Everest dins el projecte Summits of my Life.

En la categoria femenina, la barcelonina Emma Roca ha acabat segona a 34 minuts de l'atleta de Nova Zelanda Anna Frost. La guanyadora ha revalidat el seu triomf de l'any passat amb un temps de 29 hores i 2 minuts.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut