Galán intenta escapar de la pressió del blaugrana Gavi, en el seu darrer partit de visitant al Camp Nou
Galán intenta escapar de la pressió del blaugrana Gavi, en el seu darrer partit de visitant al Camp Nou
futbol

Javi Galán, el lateral esquerre que sedueix amb dades

L'extremeny encadena dues temporades amb una alta regularitat que ha cridat l'atenció dels millors equips de la Lliga

Guim Fortuny GimbertActualitzat

A la Lliga espanyola hi ha un lateral esquerre que no només sedueix amb el seu futbol d'anada i tornada, sinó que també ho fa amb un grapat de dades. Té 27 anys, juga al Celta i es diu Javi Galán. Dotat d'una fina cama esquerra i acabat d'entrar en la maduresa futbolística, aquest objectiu del FC Barcelona veu com al final de la seva primera temporada a l'equip gallec, l'algoritme li pica l'ullet posant el focus en cinc característiques molt valorades per qualsevol entrenador:

1. Màxima regularitat: tant aquest curs com l'anterior defensant la samarreta de l'Osca, ha jugat 37 dels 38 partits de Lliga, tots ells com a titular.

2. Poques targetes i menys lesions: un requisit imprescindible del primer punt d'aquesta llista. Galán no té lesions i només compleix un partit de sanció cada any per acumulació de targetes grogues (5 a la 20-21 i 9 a la 21-22). Una mitjana baixa per ser defensa.

3. La seva participació en el joc va en augment: si en la seva última experiència a l'equip aragonès realitzava 35 passades per partit, la seva incidència creix. A Vigo la mitjana s'ha incrementat fins als 44.

I dos rècords de la Lliga que evidencien el seu bon balanç atac-defensa:

4. Rècord d'entrades defensives: ha estat el jugador amb major nombre de "tackles" intentats i completats (108 i 66).

5. El defensa més atrevit: en un moment en què el regatejador és una espècie en perill d'extinció, és el futbolista defensiu de la Lliga que intenta i executa amb èxit més regats (136 i 85).

En l'era del futbol que es viu amb els sentits i s'explica amb dades, als jugadors com el de Badajoz que acompanyen el seu bon rendiment amb números inqüestionables, se'ls omple la porta de pretendents. Com un Barça àvid de trobar una competència efectiva per a l'hegemònic Jordi Alba.

No obstant, en temps d'estretors econòmiques, l'interès d'equips com el blaugrana o el Sevilla de Monchi topa amb la clàusula de rescissió del futbolista, de 18 milions d'euros. A la llibreta de Mateu Alemany hi consten altres laterals com Marcos Alonso, del Chelsea, o Gayà, del València.

Anar al contingut