futbol

Incidents entre aficions del Girona i l'Espanyol a les graderies de Montilivi

La polèmica de la setmana sobre les normes a l'estadi gironí no ha evitat escenes de tensió

Redacció Esport3Actualitzat

La Federació de Penyes del Girona lamenta els incidents protagonitzats per alguns aficionats en el partit de dissabte i demana que els clubs treballin perquè no es tornin a produir incidents com aquests.


Un derbi calent

El derbi català de Montilivi venia precedit per la polèmica sobre les normes d'accés a l'estadi dirigides a l'afició perica. El recordatori del Girona que "tenir actitud d'aficionat visitant en zona local" podia "suposar l'expulsió de l'estadi" va ser contestat per la Federació Catalana de Penyes de l'Espanyol reivindicant el seu tarannà de "respecte i orgull". Malauradament, el tam-tam de la setmana, lluny d'evitar problemes, s'ha traduït en escenes de tensió a les graderies entre el públic dels dos conjunts.

Una tònica que s'ha anat repetint durant el partit ha estat l'actuació de membres de seguretat del camp reubicant aficionats de l'Espanyol que ocupaven seients "en zona local". Algunes d'aquestes persones havien adquirit entrades a títol individual i, en ser detectats, han estat portats a l'espai dedicat a l'afició visitant, el perímetre del qual ha estat ampliat fora del tancat formant un annex. D'altres han estat expulsats del recinte, com mostren les imatges de TV3 que encapçalen aquesta notícia.

Durant l'enfrontament s'han succeït encaraments, moments de tensió i altres escenes desagradables entre aficions, inclòs el llançament d'objectes des de la grada visitant coincidint amb el 2-1 de Stuani. Entre els càntics dedicats a l'oponent, l'"A Segona, a Segona" s'ha repetit en el repertori local.

El derbi ha posat de manifest que el protocol de seguretat Montilivi, un estadi on aquest curs s'havien registrat escassos incidents, té marge per evitar que el d'aquest dissabte es torni a repetir.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut