Mundial

Henry es reuneix amb Sarkozy per tractar la vergonyosa actuació de França al Mundial

La selecció francesa va consumar dimarts el fracàs més estrepitós de la seva història: eliminada en la fase de grups del Mundial i, a més, ocupant l'última posició del grup A. L'equip ha projectat una imatge de desídia absoluta i els aficionats se senten traïts pels "bleus", i per un seleccionador, Raymond Domenech, que ja fa temps que necessitava un recanvi. La situació s'ha convertit en una qüestió d'estat i Sarkozy ja comença a moure fils: avui es reuneix a l'Elisi amb Thierry Henry.

Actualitzat
Amb una nova derrota contra Sud-àfrica, França posava punt final a la seva polèmica participació en el Mundial. Les crítiques, com era d'esperar, han estat ferotges. "Libération" titulava dimecres amb ironia "I un altre cop, bravo" i a l'editorial escriu: "Ningú no ha sabut gestionar 23 milionaris immadurs i encegats per la fortuna i la glòria televisiva". Per al diari esportiu "L'Équipe", es tracta de "La fi d'un món" i sentencia: "Prendre la gent per imbècil pot ser un joc divertit però que cal saber aturar", una referència clara a les baralles davant de càmera, insults, motins dels jugadors i un seleccionador, Raymond Domenech, que es nega a donar la mà al seu rival.

Els jugadors han renunciat a les primes i amenacen que diran tota la veritat. Avui, Thierry Henry parlarà amb el president, Nicolas Sarkozy. També és molt significatiu que, abans del partit contra Sud-àfrica, diverses localitats franceses retiressin pantalles gegants. Ara el nou entrenador del combinat francès, Laurent Blanc, haurà de reconstruir un equip des de les runes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut