COPA NADAL DE NATACIÓ

Guillem Pujol i Laura Rodríguez reediten el títol en la Copa Nadal

Setè triomf consecutiu de Pujol i tercer de Rodríguez en el marc d'una prova atípica celebrada al Port de Barcelona

Jordi RobirosaActualitzat

Només faltaven sis minuts perquè acabès el termini donat pel Port de Barcelona quan es va rebre la comunicació per part de la Generalitat donant llum verda a la celebració de la 111a edició de la carismàtica i tradicional Copa Nadal. I la veritat és que la decisió ha semblat molt correcta: el compliment escrupolós de les mesures de seguretat, l'obligatorietat de portar un PCR en regla o fer-se un test d'antígens "in situ" i la necessitat d'estar federat per competir han fet que la participació s'hagi reduït a només 200 nedadors, que han sortit en sèries de sis i de manera esglaonada.

No han faltat els més veterans, encapçalats per Ramon Tresens, amb 89 anys, i tampoc els més joves. Cap d'ells no ha tingut por amb el fred que feia avui a Barcelona ni de la temperatura de l'aigua, més aviat fresqueta, amb 13,4 graus. I tampoc el públic, que, una mica més lluny del que és habitual, s'ha aplegat per veure el que és una competició única.

En l'aspecte esportiu, en categoria masculina ha guanyat Guillem Pujol, tot i que Èric Vilaregut no l'hi ha posat gens fàcil i l'ha obligat a fer una cursa ràpida. Temps de 2.11 per a Pujol, 2.16 per a Vilaregut. En la categoria femenina, Laura Rodríguez ha guanyat més còmodament, amb un temps de 2.38, per davant d'Aida Bertran, que ha fet 2.50.

Els premis? Una copa per a cadascun, 250 euros i, per sobre de tot, el prestigi de guanyar una prova més que centenària.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut